| madaleena a întrebat:

Ce inseamna mai exact ulcerul perforat? Cum se poate trata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Perforatia ulcerului este o complicatie complet diferita de hemoragia de cauza ulceroasa descrisa de Cristian.
Ulcerul perforat este o complicatie a unui ulcer, cand ulceratia intereseaza tot peretele stomacului pe care il gaureste si continutul acid al stomacului se varsa in peritoneu (in burta). Rezultatul este peritonita acuta, urgenta MAJORA chirurgicala, care se rezolva numai cu bisturiul. Pacientul trebuie operat in primele 6 ore de la debut pentru a nu face puroi in burta, cu cat trece mai multa vreme de la perforatie la operatie, cu atat riscul de septicemie e mai mare.
Manifestarea acestei complicatii este durerea abdominala intensa si brutala, resimtita de bolnav ca o lovitura de cutit in capul pieptului, durere care cuprinde repede tot abdomenul. pacientul sta nemiscat fiindca miscarea ii agraveaza durerea, uneori vomita. Durerea nu trece cu nimic, este foarte puternica, de nesuportat. Abdomenul lui este tare ca lemnul (se numeste abdomen de lemn).

7 răspunsuri:
cristian
| cristian a răspuns:

Ulcerul perforat este atunci cand ai hemoragie digestiva si elimini sange pe gura sau prin scaun(melena).
Trebuie sa te prezinti urgent la medic daca pierzi sange pentru ca poate fi fatal.
Din cauza eliminarii sangelui care este alcalin ulcerul nici nu doare.Simtomele ar putea fi transpiratii reci.
Tratamentul se face Omeran, Omeprazol.
O perioada trebuie sa tii si regim alimentar.
Daca ai noroc poti scapa de bisturiu si reanimare.

| mioara a răspuns:

Mai bine te operezi

| mioara a răspuns:

Nu se mai poate trata ci doar opera

| kissy a răspuns:

Buna, Madaleena,
cum a spus si Cristian, nu e de gluma cu ulcerul perforat.
Iti pot recomanda sa citesti cateva informatii despre afectiunile gastrice si ulceroase: http://www.farmacia-verde.ro/2008/06/afectiunile-gastrice-si-ulceroase/
Am mai gasit pe un alt site si cele ce urmeaza: "Un ulcer perforat necesita asistenta medicala imediata, altfel moartea poate surveni in primele 48 de ore. in caz de complicatii se ajunge la interventii chirurgicale cum ar fi: gastrectomia, vagotomia, chirurgia laparoscopica, chirurgia endoscopica."
Sper sa iti fie de ajutor. :)

| madallina1970 a răspuns:

Este ceva deosebit de grav. Daca este perforat trebuie neaparat operat.Eu chiar am suferit o astfel de interventie, in Germania.Acum ma refac dupa operatie.Deci nu e de trecut cu vederea, mergeti la medic

| unknowniderror_3267 a răspuns:

Multumesc!

| Balazs_David_1991 a răspuns:

Si cat timp a tinut tratamentul?

Întrebări similare