anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce inseamna uter retrovers?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim explică:

Bună.
Uterul este așezat în continuarea vaginului, în poziție ușor înclinată în față, deasupra vezicii urinare. Această poziție se numește anteversă și este poziția normală a uterului. Uterul este susținut de ligamente care îi conferă o nume flexibilitate și în același timp îl împiedică să coboare în vagin. Uterul își poate modifica poziția în timpul ciclului menstrual.
Uneori se poate întâmpla ca poziția uterului să fie și orientată ușor posterior (spre spate), această poziție se mai numește și retroversă.
În acest caz se poate spune că este vorba despre retroversie uterină sau uter retrovers.
Uneori poziția uterului poate fi și înclinată spre dreapta sau stânga.
Retroversia uterină poate avea mai multe cauze: prin naștere, asta însemnând că 15% dintre femei așa se nasc cu uterul (congenital); sarcina - după naștere ligamentele de susținere își pierd din flexibilitate și tonicitate, iar colul uterin în loc să revină la poziția normală (spre față) "cade" în poziția retroversă (spre în spate).
Există și cauze patologice: endometrioza. Endometrioza poate face ca uterul să fie „tras" și "ținut" în poziția retroversă de țesutul endometrial din afara uterului. Din această cauză mobilitatea uterului are de suferit el "fiind obligat" să stea într-o poziție anormală.
Poziția retroversă a uterului nu influențează în niciun fel fertilitatea. Spermatozoizii își găsesc drumul spre ovul și printr-un uter normal cât și printr-un uter retrovers.
Problemele de fertilitate care pot apărea nu sunt în legătura cu poziția fizică a uterului ci cu acele cauze de ordin patologic cum sunt endometrioza sau cu boală inflamatorie pelviană.
Sper că ți-am fost de ajutor.
Sănătate și copii frumoși.
Pa, pa.

3 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Sa stii ca si cele cu o astfel de pozitionare a uterului, au, pot avea o viata intima normala, satisfacatoare, cu respectarea, evident, a tuturor conditiilor celor ce concura la a putea fi OK! Sanatate si pasiune!

| yasminna a răspuns:

Uter retrovers.Inseamna ca uterul tau nu are pozitia normala adica inclinat usor in fata fiind deasupra vezicii urinare ci este usor orientata spre posterior.Nu este o boala, pozitia uterului se schimba si in timpul ciclului menstrual.Si poti face copii daca asta te macina.

anonim_4396
| Anonim explică:

Http://www.seximus.ro/articole/uter_retrovers.php
poti ramane insarcinata, daca ai asa ceva doar ca trebuie sa vorbesti cu ginecologul tau.