| vera_6260 a întrebat:

Ce operatie este mai indicata? Laparoscopica sau deschisa?
Am o tumora pelvina cu dimensiuni 8/4 cm situata postero-lateral stanga de corpul uterin. Formatiunea inglobeaza trompa si ovarul stang si se extinde retro-uterin inferior cu stergerea interfetei. De mentionat raportul intim cu ampula rectala.
Sunt foarte dezorientata in alegerea chirurgului. Conf. Dr. Mihnea Ionescu de la Fundeni mi-a propus o operatie laparoscopica, iar Dr. Dragos Davitoiu de la Municipal mi-a spus ca se impune o operatie deschisa. Nu stiu ce sa fac.
Daca as primi sfatul unui specialist ar fi binevenit. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daniela, se numeste laparoscopie, nu paroscopie, fiindca laparos inseamna burta, abdomen.
Eu il consider pe Dr. Mihnea Ionescu cel mai bun chirurg al momentului din Romania.

7 răspunsuri:
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

La Cluj ai incercat? Sau la Targu Mures. Cred ca ar fi mult mai bine. Incearca sa obtii o trimitere. Acolo medicii nu prea se contrazic. Se mai pune si problema unor altfel de mijloace de investigare. Multa sanatate! Acceseaza link-urile urmatoare:
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic43826.html
www.jurnaluldechirurgie.ro/.../art%2007%20vol%205%202009%20nr%201.pdf
www.umfiasi.ro/atdoc/Tumorile_maligne_gastrice.doc
http://www.mymed.ro/mamasicopilul_malpozitiauterului.html

daniela
| daniela a răspuns:

Daca la paroscop descopera si altceva pana la urma tot o sa te dechid (asa a inceput soacra mea cu o operatioe la bila si pana la urma a trebuit sa-i scoata bila). Acum depinde de doctorul in care ai cea mai mare incredere. Dupa paroscop refacerea este mult mai rapida, dar eu cand aud de Municipal fug.
Ori cum multa sanatate si sa auzim numai de bine

| Leea1234 a răspuns:

Eu nu am cunostinte foarte bune in acest domeniu, dar am sa-ti dau un sfat, mai degraba o parere personala, care sper sa te ajute!
eu una as alege operatia deschisa, chiar daca recuperarea este mai lunga. una este cand esti "deschisa", si se poate vedea si scoate mai bine tumora, eu daca as fi in locul tau ...as alege operatia deschisa!
te avertizez ca este o parere personala, si nu am cunostinte in medicina, asa ca tu pune cap la cap toate detaliile si i-a decizia cea mai buna!
succes si sanatate!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Iti dai seama ca numai chirurgul care te vede poate spune exact cum e mai bine.Ai incredere in cel care te va opera ( oricum, daca va fi cazul, intreventia laparoscopica se va transforma intr-una deschisa ). Nu alerga dupa cai verzi la Cluj sau Mures, stai in Bucuresti pentru ca sunt specialist foarte buni. Oricum fiecare chirurg se bazeaza pe experienta lui personala, asa ca ai incredere si lasa oamenii sa-si faca meseria.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Buna eu am facut 2 operatii Laproscopica cum o numiti dv. si nu mi-au reusit am avit probleme la ovarul drept si cind mau operat ovarul stin si trompa ereau artofiate, ma curatat la dreptul si mi la scos pe stingul si trompa, asta in 2005, in 2007 sa reitors acel chist si mi-a cazut uterul, mi-a spus ca trebuie scos tot, am facut operatia tot la parascop si dupa ce mau operat cind m-au cusut au facut-o prea strins deci sa scos uterul pe jos pelvian, la 2 ani dupa opeartie a inceput sa imi curga un licid galben si urit mirositor, si acum sunt programata sa imi faca alta interventie sa descida putin acel inel pe care l-au creiat inauntru, nu pot sa merg mult, nu pot sa stau mult pe scaun ca ma doare, eu cred ca mi-a prins un nerv, de aceia iti recomand fa-o descisa mai bine am multe cunostinte care se simt bine si chiar mama mea eu am avut ghinion, nu stiu daca mai iti sunt de folos sfaturile mele dar poate folosesc altora multa sanatate la toata lumea.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cel mai bine este ca in primul rand sa te asiguri ca pe langa tumoare nu mai ai si alceva cum ar fi vreun chist. daca ai decat tumoare si ai o varsta destul de tanara eu zic sa optezi pentru operatia la paroscop.eu am avut 2 chisturi:1 de 6 cm si altul de 4cm.am facut ff multe analize sa vada daca mai se vede ceva in afara de ele. iar in urma unei torsiuni de chist am ajuns la spital(efectiv s-a rasucit chistul peste ovarul meu)si m-au bagat in operatie de urgenta la paroscop.acum sunt bine.asa ca iti urez succes. miha

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mai bine o operati deschisa