|

Ce parere aveti? Eu consum destul de multe lichide in general apa.Poate sa afecteze sanatatea sau nu as spune sanatatea sau zic altcumva, e ok sa consum multe lichide? Ce cred ca da dar va intreb si pe voi. Fara com. rautacioase, mersi.

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu 3 litri.
Dacă este mai mult decât ai nevoie.
În condiții normale, dacă ai o stare de sănătate rezonabilă, senzația de sete îți spune cantitatea de apă de care are nevoie organismul.
La lipsa de apă, organismul suferă.
Când este prea multă apă, ea se elimină în mod automat sub formă de urină. Dacă este prea multă, urina este prea diluată, rinichii funcționează defectuos. La fel când urina este prea îngroșată.
Un animal, cal, dar orice animal, când ajunge la o sursă de apă, bea cât simte că are nevoie, numai noi oamenii bem 8 pahare de apă, fiindcă așa a spus cineva la TV că este bine.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

E indicat 2l de apa in fiecare zi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E indicat sa bei cat ai nevoie. Un bun indice este culoarea urinei: galben mai inchis decat pal, inseamna inceput de deshidratare. Nici prea mult de baut nu este bine. Bei cand ti-e sete, nu la ore fixe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apa nu iti va face rau daca nu bei mai mult de 3l de apa pe zi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru StoianMario1990):

Daca e mai mult de 3 l ce se intampla?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jjjhh):

Apare hiponametria (diluarea conținutului natural de sodiu prezent în organism) și suprasolicitarea rinichilor
http://www.vice.com/ro/article/53bjz8/cata-apa-trebuie-sa-bei-zilnic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează