|

Ce pericole prezinta hemangiomul si cum il pot trata?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hemangiomul cavernos este cel mai frecvent neoplasm (tumora) benign a ficatului, care de cele mai multe ori este decelat intamplator, de regula atunci cand se efectueaza o manevra imagistica abdominala, pentru simptome fara legatura sau in timpul unei interventii chirurgicale.
Hemangioamele, de regula se intalnesc la femei in urma tratamentului cu anticonceptionale orale, prevalenta in populatia generala este cuprinsa intre 0, 7-0, 5%.
Hemangiomul se caracterizeaza printr-o leziune vasculara, care de obicei este asimptomatica si trebuie diferentiata de alte leziuni hepatice inlocuitoare de spatiu. De obicei, diagnosticul de certitudine se realizeaza in urma efectuarii rezonantei magnetice nucleare sau prin tomografie computerizata amplificata prin contrast, scintigrafie cu hematii marcate sau angiografie hepatica.
Biopsia cu ac subtire este uneori necesara pentru diagnosticul diferential al acestor leziuni si nu se asociaza cu un risc crescut de sangerare.
Hemangioamele cavernoase rareori necesita tratament. Ele trebuie indepartate numai daca sunt mari si produc un efect de masa (compresiune). Hemoragia este rara, iar transformarea maligna nu apare.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Hemangiomul Infantil
Hemangiomul infantil este un neoplasm benign care se dezvolta de obicei la nou nascuti, în primele luni de viata. Aceste semne din nastere au o incidenta crescuta la rasa alba, iar fetitele sunt de la 3 pâna la 5 ori mai predispuse decât baieteii sa aiba un hemangiom. Majoritatea hemangeoamelor infantile sufera o proliferare initiala rapida, în special la sugarii între 9-10 luni; în cele din urma, acestea involueaza. Faza de involutie se întinde de 1 an pâna la 5-7 ani.Poza #1: Hemangiom infantil tipic sau semn din nastere pe frunte.

Pozele #2 si #3 prezinta alt hemangiom infantil (semn din nastere) pe buza inferioara. Semnul din nastere este bine delimitat. Leziunea este moale, dar nu se poate folosi tehnica de compresie.În general, hemangioamele afecteaza capul si gâtul (80-85%). Corpul sau extremitatile sunt atinse mai putin. Unele hemangioame se pot observa usor (superficiale); de obicei acestea sunt de culoare rosu aprins si se prezinta plate sau ca niste umflaturi pe piele, în timp ce altele sunt mai profunde, cu pielea neafectata sau se prezinta ca niste umflaturi albastrui. De obicei hemangioamele sunt tari, au temperatura mai crescuta decât restul corpului, si se pot umfla când copilul este suparat sau bolnav. Majoritatea hemangioamelor sunt diagnosticate fara a mai fi nevoie de testari diagnostic suplimentare (cum ar fi RMN-ul). Totusi, hemangioamele mai profunde sau leziunile superficiale care pun probleme pot necesita o analiza imagistica pentru a confirma diagnosticul si a evalua întinderea lor. Scanarile cu ultrasunete pot fi folosite în prima faza a testarii, sau pot chiar tine loc de RMN, daca acest lucru nu este posibil.

Poza #1 arata un hemangiom superficial sau semn din nastere.
Poza #2 arata un hemangiom mare si profund, pielea este intacta.
Poza #3 arata o leziune mica cauzata de hemangiom sau semn din nastere la baza gâtului. În general hemangioamele infantile sunt întâlnite...2005 - 2121 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hemangioamele – reprezinta aparitia a unor numeroase vase mici de sange. Leziunea tipica este mica, rosie si apare la adulti; totusi hemangiomul poate aparea oriunde pe piele. Unele pot fi mici si pot fi colorate in mov. Unii indivizi pot avea sute de astfel de leziuni. De obicei acestea sunt asimptomatice (nu dor si nu provoaca mancarimi), insa leziunile mai mari pot sangera si acestea necesita scoaterea lor. Sunt multe metode pentru eliminarea acestora printre care excizia si chirurgia cu laser.
sursa : http://www.medpont.ro/dermato-venerologie/hemangioamele/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna, am un hemangiom la gamba stanga de cand m-am nascut acum am 32 de ani si pana acum nici un medic nu a gasit o solutie de tratare, el sangereaza tot timpu si daca nu este spalat la timp se strica sangele ala si miroase urat, o senzatie foarte urata ce as ute face cum sa o tratez? in 2001 am fost tratat cirurgical si nici un rezultat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează