anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce persoană credeți că va avea probleme de sănătate mai grave în viitor dintre aceste exemple? O persoană care face sport regulat, mănâncă sănătos, dar care fumează 2-3 țigări pe zi sau o persoană sedentară care mănâncă fast-food, prăjeli, dulciuri zilnic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Drolja a răspuns:

Dacă ambele persoane ar fi exact la fel din punct de vedere genetic, ar avea aceeași vârstă, constituție fizică, temperament, și sex, atunci a doua.

Însă cum accidente se întâmplă tot timpul, poți tu să fii Gandhi, că mașina tot te calcă, bolile sexuale tot se transmit, cancerul ereditar tot se manifestă, etc.

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde de organism. Unii fumeaza si beau de sparg si apuca varste inaintate. Altii mananca sanatos si nu beau si mor mult mai repede.

| romeo78 a răspuns:

Toate persoanele vor avea probleme medicale, indiferent de stilul de viață, atât timp cât locuiește în oraș, în poluarea existentă datorită activităților economice, traficului dintr-un oraș.
Nu viciile ucid oameni, ci poluarea aerului și poluarea alimentelor prin toate chimicalele care există în ele!
Se mănâncă sănătos doar la munte la aer curat, unde plantele, animalele nu au parte de poluare.
Nu țigările ucid, ci chimicalele din ele care le mențin uscate, proaspete, fără să fie mucegăite.
Exemplu, bătrânii peste 80 de ani care o viață au fumat țigări naționale și nu au făcut cancer pulmonar și alte boli asociate.
Fast food a fost inventat ca să muncească oamenii mai mult timp, nemaiavând timp pentru gătit.
Normal că nu este sănătos, atât timp cât nu știi originea, calitatea materiilor prime, căci nici un patron de fast-food nu va folosi produse de calitate, căci nu ar mai face profit și ar fi prea scump prețul final.
Așa că, doar o schimbare radicală a stilului de viață, înseamnă plecarea din orașele poluate!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Irelevanta comparatia
toate organismele sunt diferite.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Aia stresata. Si in cazul de fata, evident ca aia a doua...

| Werrich a răspuns:

Deci un cancer pulmonar e preferabil unei obezitati?

| Florin9Florin9 a răspuns:

A2a

Dar totuși prima persoană nu ar trebui să se compare cu alții pentru a ajunge la concluzia că fumatul nu e ceva nociv ("Lasă că alții fac lucruri și mai nesănătoase")

E recomandat să nu fumăm deloc sau dacă fumăm să renunțăm.

| Adrian5575 a răspuns:

A doua persoana va avea probleme mai grave.

| Feri5 a răspuns:

Chestia cu fumatul nu ma impresioneaza deloc. Fumatul face mai mult rau decat dulciurile, fast-food, etc. As alege cea de-a doua varianta.

| Hdhdj a răspuns:

A 2 a persoana ar avea probleme mai mari. Dar sa fim seriosi acum. Orice fumătoriîncepe cu 2 3 tigari. Apoi continua cu un pachet pe zi. Deci prima persoana sigur in viitor o sa fumeze mai mult