anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce pot face ca să scap de crizele de anxietate și stările de depresie care se accentuează pe zi ce trece din ce în ce mai tare? În ultimul an, starea mea emoțională s-a degradat din ce în ce mai tare. Am avut și am gânduri suicidale, de multe ori mă trezesc tresărind în timpul nopții, fiind foarte panicat și disperat în urma unor amintiri neplăcute de care nu am reușit să trec încă. Am observat adesea că am probleme și cu respirația, dar și cu concentrarea asupra lucrurilor din jurul meu. Menționez faptul că sunt o persoană nostalgică și sensibilă, care a primit mult bullying în primii ani de școală. Mereu mă simțeam umilit și tratat cu batjocură, deși nu făceam niciun rău nimănui. Problemele din copilărie s-au transformat în frici, crize de anxietate, confuzii, stări de depresie, timiditate extremă, emoții și gânduri negative etc.
Am 19 ani, am terminat liceul și urmează să fac o facultate, lucru care mă sperie, în condițiile în care mă simt adesea ca un ratat atunci când sunt în public și având mereu teama de eșec și penibil. Am simțit dezamăgirea și trădarea majorității celor care pretindeau a fi "prietenii" mei. Când am avut mai mare nevoie de ei, au dispărut și nu le-a păsat niciodată de problemele mele. Fostele mele "iubite", de asemenea, au plecat de lângă mine atunci când am simțit că cerul se prăbușește peste mine și nu m-au ajutat deloc. Am obosit să mă simt umilit de viață în fiecare zi, cu toate că nu fac niciun rău nimănui, iar singurătatea e cel mai grav lucru de care mă tem. Problemele mele se datorează, cel mai mult, singurătății și a persoanelor toxice care m-au influențat în a fi introvertit și antisocial. Starea mea emoțională se degradează tot mai tare, am suferit mult după anumite persoane cărora nici nu le-a păsat, am simțit durerea provocată de ignoranța altora și am momente în care chiar nu știu ce să mai fac ca să fie ok. Aș dori niște sfaturi despre cum ar trebui să mă comport în societate (aparent să fii doar un simplu băiat inocent și liniștit în lumea cocalarilor infecți, înseamnă a fi un "fraier efeminat") ca să pot avea o viață socială și pentru a scăpa de stările astea oribile pe care nu le mai suport.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
25 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Nu ti-as recomanda tratamentul pentru ca nu te vidneca, doar te tine in stare de prosteala ca sa nu constientizezi cum esti.
Ti-as recomanda sa-ti constriesti si intaresti increderea in tine, ti-as recomanda socializarea, ti-as recomanda un sport in aer liber (alergatul, jucatul unui tenis de camp, fotbal, mersul cu bicicleta), toate acestea te pot scoate din depresie si anxietate.
Elimina viata online si statul pe forumuri, ca iti adanceste starile de anxietate si izolare! Lasa noastlgia ca te coboara in depresie, asculat NUMAI muzica vesela si priveste numai comedii.
Din pacate, esti singurul care poti schimba ceva la tine si daca nu vrei cu tot sufletul si vointa, nu vei reusii.

| Eireann a răspuns (pentru Jassmina):

Depresia poate sa se dezvolte pe baza unuor tulburari biochimie si/ sau hormonale care apar negru pe alb in analize medicale de exemplu hipotiroidism. Chiar daca nu este asa si problema este numai de natura psihica, tratamentul medicamentos a evoluat foarte mult fiindca intelegerea fenomenelor care duc la depresie a evoluat si ea. Daca are ganduri si ideatii suicidale trebuie sa caute tratament de specialitate.
In plus idea asta ca poti si trebuie sa iesi singur din depresie e foarte daunatoare, descurajand si mai mult oamenii care au nevoie de ajutor fiindca ii face sa se simta slabi si inferiori.

| Jassmina a răspuns (pentru Eireann):

Dimpotriva, ideea nu-i daunatoare, este absolut fantastica pentru cei care reusesc sa-si impunsa sa iasa din depresie, sa schimbe ceva in bine in viata lor, sa modifice stilul de trai, aliementatia, stare in care sunt si se afunda, asta ii ajuta de fapt sa iasa din depresie si anxietate, o incurajare!
Puterea autosugestiei este foarte mare si daca primesc incurajari pozitive, reusesc fara medicatie sa se ridice sis a se schimbe in bine, findca medicatia ii blegeste si ii face dependenti de ea.

| Anonim3045 a răspuns (pentru Jassmina):

1.Socializarea cu cine, când oamenii pe care îi consideram de încredere, ori sunt prea ocupați când îi întreb ceva, ori deja au plecat din viața mea?
2. Am încercat să las trecutul în urmă și să nu mă mai gândesc la ce a fost, dar am constatat că în prezent nu există niciun fel de progres, totul e din ce în ce mai rău, nu mai bine. Oameni care promiteau că vor fi mereu alături, au plecat cu prima ocazie. Mă simt nasol, nu mai pot avea încredere în nimeni. Sunt mulți șerpi în jurul nostru, m-am săturat de ei. Nu mai vreau să am parte de astfel de caractere mizerabile.
3. Nu mă simt motivat să schimb ceva din nou. De fiecare dată când am schimbat, a fost exact la fel. Nimănui nu i-a păsat de eforturile mele. Toată lumea observă numai defectele, uită de momentele în care i-ai ajutat și ai reușit să faci ceva. M-am săturat de toată mascarada asta...

| Jassmina a răspuns (pentru Anonim3045):

Esti mult prea negativist si incapatanat, acum, ca sa rezolvi ceva.
Schimba-ti atitudinea si motivatia, ca noi nu putem sa ti le schimbam, daca nu vin din sufletul si dorinta tau.
Gasesti vina la toata lumea ( ca te-au parasit, ca nu mai ai incredere in ei, ca sunt ocupati) dar numai tie nu-ti gasesti. Un pic cam egoist modul ta de a judeca lucrurile.
Dar tu ce ai facut, sa-i tii prietenii langa tine?
Cum ai cultivat relatiile astea?
Increderea in oameni se construiesti si daca ai prieteni buni, in care ai investit incredere de ani de zile, merita sa faci un efort sa-i tii langa tine.
Nu cumva i-ai dezamagit?

| Anonim3045 a răspuns (pentru Jassmina):

Dacă aș ține cont de câte persoane m-au dezamăgit pe mine de-a lungul timpului, ar trebui să nu mai vorbesc niciodată cu nimeni și să trăiesc singur toată viața. Da, e posibil să fii dezamăgit și eu la rândul meu, dar am fost mereu acolo lângă toți. Nu i-aș fi părăsit vreodată și mereu îi ajutam când aveau nevoie. Mulți dintre ei, au plecat cu prima ocazie, și mai mult decât atât, au vorbit pe la spate chestii intime legate de mine. Crede-mă, că am făcut la eforturi pentru a ține aproape persoane... Numai eu știu tot procesul prin care am trecut și când de mult m-am luptat pentru asta...

| mariuschakra12 a răspuns (pentru Jassmina):

Foarte frumos raspunsul, jassmina, imi place de tine ca ajuti oamenii si esti foarte bine informata

| Eireann a răspuns (pentru Jassmina):

Si cei care nu reusesc sa isi impuna sa iasa din depresie? Ii lasam asa? Sute de medici psihiatri si psihologi au studiat depresia si au intocmit protocoale de tratament ce includ uneori medicatie, accepta idea ca nu erau chiar toti idioti si numai tu stii calea corecta.

| Jassmina a răspuns (pentru Eireann):

Si cu toate studiile medicilor, mii de oameni se sinucid anual, dupa ce ajung la psihologi si psihiatri care nu-i pot ajuta si nici da sfaturi care sa-i determine sa isi revina si sa traiasca normal.
Am trecut printr-o depresie, anxietate si atacuri de panica in urma pierderii celro dragi, am ajuns pe mana unui psiholog extraordinar, care m-a pus pe picioare FARA medicatie.
Mi-a explicat ce face medicatia si mi-a spus ca, creierul nostru este cel care trebuie sa inteleaga si sa vrea sa iasa din starea respectiva. Ca-i o conjunctura nefavorabila si vicioasa in care ma afundam si numai singura puteam iesii. Medicatia ajuta sa te faca sa uiti si sa te tina amortit, dar nu te vindeca!
Mi-a fost suficient de clar sa inteleg ca eram in cadere libera, ca trebuia sa schimb ceva chiar atunci, ceea ce am facut. Efectiv am luat o decizie radicala sa schimb starea in care eram si azi sunt un om sanatos, fericit si linistit.
Puterea mintii noastre este mult mai mare, decat ajutorul si medicatia primita de la psihologi si pishiatrii.
Trebuie sa intelegem ce ni se intampla, ca sa putem sa vrem si sa facem ceva radical, sa ne shimbam situatia in care ne afundam.

PS sper ca ai citit prima varianta pe care am scris-o, fiindca acum am sters-o, ca sa elimin informatia personala.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cu toate că nu fac niciun rău nimănui.
Dar bine faci cuiva? Să nu faci rău nimănui, nu este suficient ca să poți trăi printre oameni.
singurătatea e cel mai grav lucru de care mă tem.
E foarte bine că te temi. Fă măcar cel mai mic bine pe care poți să-l faci cuiva și nu vei mai fi singur.
simplu băiat inocent. Adică inocent, care nu face rău. Să încerci să fii benevolent adică care dorește binele, și face bine altora.
ca să pot avea o viață socială. Perfect. o viață socială este o viață între și împreună cu ceilalalți. Cei ce sunt împreună nu sunt doar inocenți ei sunt și benevolenți, își fac bine unul altuia. Începe cu asta.
Să îți spun o întâmplare. Pastorul B.N. abia sosit în Cluj din USA. Aici avea să își ducă viața. Familia lui era încă în Minnesota. Era singur la el în camera închiriată în seara de Crăciun. Nici radio nici TV. Se simțea singur și anxios cum ești dta. Era și el om ca și tine. Și inocent. Nu avea unde să se ducă. și nici nu i-ar fi plăcut să meargă la un restaurant singur în seara de Crăciun, căci tot singur ar fi fost. Ce s-a gândit el, să iasă cu mașina lui, era un Land Rover american cu motor puternic, să se plimbe prin oraș, să cunoască puțin orașul iluminat de sărbători, cu toate că era seară. Se întâmplase că ninsese mult în acele ore, cu viscol cu zăpadă moale, toate străzile înzăpezite, cu foarte multe mașini blocate în troiene, care nu puteau înainta, căci alunecau pe zăpada moale, patinau pe loc, se provocaseră ambuteiaje în trafic, nu erau echipate pentru iarnă. A lui, era. A scos un lanț de remorcare și a salvat de la blocare una câte una, zeci de mașini. De la fiecare a primit câte o străngere de mână și
- Mulțumesc, americanule, sărbători fericite.
S-a întors apoi în camera lui. Se simțea acum bine, nu se mai simțea singur, simțea prietenia celor pe care îi ajutase.
Morala poveștii. Fă bine și nu vei mai fi singur.
Simplu.

| Anonim3045 a răspuns (pentru sadrian46):

Nu înțelegi cum stă treaba. Povestea asta nu are legătură cu viața mea. De fiecare dată când am ajutat pe cineva, nu am fost răsplătit așa cum mi-aș fi dorit sau nu m-am simțit deloc mai bine, iar în continuare, observ oameni care nu contribuie cu nimic la dezvoltarea și evoluția societății și totuși au un stil de viață mai ok decât mine. De câte ori nu am ajutat alte persoane care ulterior mi-au întors spatele... De foarte multe ori. Și ce să vezi? Tot singur sunt. Oamenii devin din ce în ce mai răi. Degeaba faci bine, dacă ei îți vor răul oricum. Nu sunt toți la fel, dar majoritatea din cei pe care i-am întâlnit, exact așa se comportă.

| sadrian46 a răspuns (pentru Anonim3045):

De fiecare dată când am ajutat pe cineva, nu am fost răsplătit așa cum mi-aș fi dorit. Greșeală. nu ai ajutat din benrevolență ca să faci binele, ai negociat o răsplată. Aceasta este bussines, bișniță. Ai făcut cu binele o afacere și nu ți-a ieșit profitul și ai fost dezamăgit. Asta este vina ta. Binele, acela care te face om, este dar fără plată.
observ oameni care nu contribuie cu nimic la dezvoltarea și evoluția societății și totuși au un stil de viață mai ok decât mine.
Și ce cauți, prieteni sau un stil de viață? Parcă spuneai că suferi de lipsă de prieteni, sau nu? Și după ce tu observi asta ce faci? Îi invidiezi, deci îi urăști. Dacă tu urăști pe oameni pentru stilul lor de viață, cum vrei ca ei să te iubească?
Chiar, de căte ori? I-ai ajutat și apoi ai pretins de la ei iubire, să nu îți întoarcă spatele. Deci i-ai plătit pentru iubire, ca la bordel, ca pe niște escorte. Bine ți-au făcut că ți-au întors spatele.
Nu sunt toți la fel, dar majoritatea din cei pe care i-am întâlnit, exact așa se comportă. Ai spus că nu toți sunt la fel.
Deci există o majoritate care îți vor răul. Și mai există o minoritate care nu îți vrea răul. Ei aceștia ar putea deveni prietenii tăi, indiferent de sex și de stilul lor de viață, de modul în care l-au dobândit. La asta te-ai gândit?

| Emma30555 a răspuns:

La facultate va fi un mediu mai bun, oameni mai de calitate. De asta ai nevoie de fapt, de un mediu și de niște prieteni liniștiți și educați. Oamenii te vor aprecia pentru faptul ca ești la locul tău. Viata merge înainte, trebuie doar sa lași trecutul în urma și eventual sa mergi la un psiholog, psihiatru pentru a ți trata eventualele probleme.

| StrongHeart a răspuns:

Vrei sa iti spun adevarul?
Nimeni nu te poate ajuta aici decat tu insuti. Degeaba ceri ajutorul unor straini nepasatori, mai bine vorbeste cu cineva caruia chiar ii pasa sau mai bine nu vorbi cu nimeni si incepe sa iti dezvolti o cariera, o relatie, cauta sa fii un om mai bun, mai puternic, citeste, fa sport, ia legatura cu Dumnezeu, cu divinitatea, cauta linistea sufletului, in interior in primul rand si lucrurile o sa se schimbe in bine, important este sa realizezi ca sunt foarte multi oameni care sunt in situatia ta sau care au trecut prin astfel de momente in viata lor si le-au depasit.
Asta e cel mai important, sa iti amintesti mereu ca maine e o noua zi si ca poti sa fii cine iti doresti tu sa fii.
Nu lasa ignoranta si nepasarea altora sa iti taie aripile,
urmeaza-ti visul, oricare ar fi acela si oricat de greu pare de atins.
Eu cred in tine, desi nu te cunosc. Tu mai crezi in tine?

| Anonim3045 a răspuns (pentru StrongHeart):

Nu mai cred în mine de mult timp. Și da, am încercat să fac tot ce ai scris, dar în final nu m-am simțit mai fericit. De fiecare dată, sentimentul de fericire a durat foarte puțin, fiind urmat de tristețe de lungă durată și crize nervoase. Noaptea mereu îmi dă palpitații și cele mai nasoale gânduri. Și bineînțeles, că nu e nimeni care să mă încurajeze. Oamenii din jur adesea au numai pretenții și așteptări. Nimeni nu se gândește la felul în care mă simt.

| StrongHeart a răspuns (pentru Anonim3045):

Ai nevoie de credinta. Gandeste-te la cat a indurat IIsus pe cruce, eu la asta ma gandesc cand imi e greu, ma gandesc ca sunt altii care sufera mai mult si totusi depasesc momentul, deci cine sunt eu sa ma plang?

| SpiridusulTuca a răspuns:

Mergi la psihiatru sa iti dea tratament

| eckblume a răspuns:

Suna la depreHUB (https://deprehub.ro), e gratis.
Pana acum ai vazut doar oamenii care te-au umilit ceea ce te-a facut sa te inchizi sufleteste. Ar trebui sa vezi un psihiatru fiindca ai ganduri suicidare, insa o solutie convenabila ar fi sa participi la grupuri de dezvoltare personala. Intra pe grupul,, Recomandă un psiholog" si roaga administratorii sa posteze intrebarea ta fara sa iti dea numele. Sa intrebi acolo ce psihologi formeaza grupuri de adolescenti pentru cresterea stimei de sine, socializare.
Colegii tai au fost rai cu tine, dar tu esti un baiat sufletist, bun. Nu toti oamenii se comporta oribil. Pentru tine e important sa ai au grup care te sustine, intelege si te accepta asa cum esti.
Ai propriile tale visuri, pasiuni care merita sa le acorzi atentie. La facultate este alt mediu. Cei care vor sa invete, sa ramana la cursurile fara prezenta isi vor vedea de treburile lor. La facultatea mea nu era acceptat niciun comportament inadecvat. De ce? Eram prea multi oameni impotriva celor nesimtiti.
Faptul ca te atacau nu ii face mai puternici, mai inteligenti. In grup se simt stapani pe sine, dar in realitate, daca te vezi cu unul pe strada nici nu te baga in seama.
E pacat sa iti distrugi tineretea doar pentru niste caractere imorale.
Pentru a scapa de starile astea oribile e necesar sa iesi din rutina (stat numai in casa). Inscrie-te la un voluntariat - vei avea un rol al tau, vei ajuta alti oameni, copii care au si ei la randul lor suferinte. Mergi la cumparaturi, iesi sa iei aer, dormi suficient, hidrateaza-te. Ai atatea de facut in viata... scapa de slabiciuni. Prin gandurile tale iti faci rau singur. Gandeste-te ca ai scapat de factorii care iti faceau rau. E timpul sa adopti o alta atitudine... una pozitiva, optimista.

| Chesterr a răspuns:

Mergi la un psihiatru urgent.

| NunuNini a răspuns:

Ce aveti mai fratilor, ca toti tinerii de azi sunteti bolnavi psihic?
Mai lasa internetul pe orice forma de device si iesi afara. Iesi la un fotbal, la un catarat pe munte, la o barfa cu prietenii (mixt, fete-baieti), la inot sau bauta. Orice, dar iesi in lume. Internetul si statul in casa nu e viata!

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru NunuNini):

Din păcate da și nu doar adolescenții. Inclusiv copii, bătrâni. + Sunt foarte multi (mult mai mulți decât cei care apelează la psihiatru), care-și "duc simptomele pe picioare", crezând că poate scapă sau folosesc calmante eliberate fără rețetă și o mică parte care se refugiază în alcool, droguri.

| NunuNini a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Iar calmantele alea, nici macar nu ii trateaza. Doar ii fac niste "legume" care nu simt ce ii doare (trupeste sau mai ales sufleteste). Cat despre alcool si droguri... cand se trezesc din starea aia de euforie e si mai rau. Si atunci, cad si mai jos. Mi-e ciuda pe oamenii astia care nu judeca deloc cu mintea lor ci prefera sa fie lasi.

| Anonim explică (pentru NunuNini):

Te asigur că petrec foarte mult timp afară, tocmai din cauza faptului că am aceste probleme. Dacă aș sta mai mult timp în casă, probabil aș înnebuni de tot. Problema e cu " prietenii" care încep să dispară când am eu probleme de genul acesta.

| mariuschakra12 a răspuns:

Practica yoga si sport zilnic si meditatii ghidate, iar dupa 3luni o sa fii mult mai ok, poate chiar din prima zi o sa fii ok, iar daca vezi ca nu merge sfatul meu sa apelezi la un psiholog. Daca e ceva ma mai intrebi ca te ajut si stai in natura

| nicolaer77 a răspuns:

Ia tratament.Ai incercat seroxat și anxiar?