|

Ce rol au exercițiile fizice in vindecarea entorsei de glezna, în ce fel ajuta?

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Orice mișcare ajută la menținerea în stare funcțională a corpului și a oricărei articulații. Dacă nu te miști, se anchilozează și se blochează. Dar perioada când este inflamată articulația este necesară cruțarea și exerciții de mobilitate la limita durerii, fără forțare.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Mai am să complectez pentru toată lumea. Hai să fim neutri din punct de vedere al credinței și să privim Biblia ca pe o carte de înțelepciune, astfel ca informația să fie comestibilpă pentru toată lumea. Isus la un moment dat vindecă un slăbănog, un handicapat motor. Găsiți voi pasajul căci e foarte popular, cu trei indicații simple. Scoală-te. ia-ți patul tău și umblă, adică mișcă-te fă mișcare. Nota bene, era un plat foarte pliabil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

IMEDIAT dupa luxatie, tu insuti poti pune articulatiile la loc, inainte sa se umfle si sa se imflameze.
Trebuie procedat in flul urmator:
Se lasa membrul luxat sa atarne din greutatea proprie, sa se relaxeze cca. un minut.
Cand nu ne mai doare, incepem sa rotim usor articulatia stanga-dreapta, sus-jos, circular in sensul si in sensul opus ceasornicului. Tindem sa pozitionam inapoi articulatia in pozitia normala, dar FARA sa doara!
Daca suntem atenti, vom fi surprinsi ca, glezna /genunchiul sau chiar umarul intors se va pozitiona la loc, fara durere.
Lasam asa membrul sa atarne in continuare, inca cca. 5-10 minute, pana ce articulatia si tendoanele se calmeaza.
Doar can nu mai simtim nimic la ne-locul lui, incercam usor sa ne lasam greutatea peste membrul cu problema si incepem incet, fara fortare, sa ne miscam iarasi natural.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează