| Amely21 a întrebat:

Ce știți despre "ambrozie"? Am auzit că e o iarbă care provoacă alergii, cea mai alergenică iarbă
Ați auzit de ea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In fiecare vara aud de aia cepa masii de buruiana ca nunpot dormi din cauza ei

| DoarBogdan a răspuns:

Da am auzit prima data acum cateva saptamani. La lucru, de la "pretentiosii"astia care sunt sensibili de zici ca sunt un nou nascuti. Cat am trait la casa, la bunici, nu auzisem vreodata de asa ceva, desi stiam cum arata acea planta, dar nu o tratam diferit sau cu o alta denumire fata de celelalte buruieni de pe marginea drumului.
Deci pe mine nu ma afecteaza. Cred ca e doar o "moda" mai nou pr la oras.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DoarBogdan):

Esti stupid. E ca si cum ai zice "cancerul asta e o moda, ca eu nu am asa ceva, doar se pling niste fitosi".

| DoarBogdan a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ok, scuzele mele daca te-am ofensat intr-un fel prin ce am scris, nu asta am intentionat, o stai...

Si nu compara asta cu cancerul, sunt constient ca poate provoca probleme serioase din cauza potentialului alergen pe care il are. Insa am subliniat faptul ca nu se auzise despre asta asa de mult inainte si nu se face caz cum se face acum. Insa este o planta, ceva natural... aceste lucruri fac parte din proprietatiile naturale ale ambroziei. Mai degraba este ca si cand ai zice sa te feresti de un sarpe, un animal, nu de o boala.

| suntserios a răspuns (pentru DoarBogdan):

Sunt vreo 33 milioane de "fitosi" la "moda" numai in Europa afectati de ambrozie... si asta pentru ca ambrozia nu creste peste tot.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DoarBogdan):

Inainte nu se facea caz de multe treburi. Alergii au existat tot timpul. Acum se discuta mai mult treaba de sanatate. Alergiile sunt mai frecvente si datorita porcariilor cu potential alergen pe care le mincam. Uite, si eu cand e de plopi, praf si alte porcarii ma simt ca draq - curg ochii, stranut, ma ustura in git, etc. Nu mereu. Si am mai ajuns la o concluzie - daca tin post ma simt bine. Deci...

| DoarBogdan a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Felicitari! Si eu ma chinui sa mananc mai mult verde, dar nu pot :/

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DoarBogdan):

Crede-ma ca imi plac brinzeturile, micii, burgerii la nebunie. Nu nu mizeriile alea de supermarket, ci alea bune-bune, ca la mama lor. Buba e ca inghit in sec si bag linte, nuci, broccoli, salate si ma simt bine. Asa, alternativa ar fi sa maninc si sa ma simt bine atunci, si prost in 50% din restul timpului.

| eckblume a răspuns:

Am auzit anul trecut la stiri. E o planta care provoaca alergie, dar nu toti sunt afectati. De exemplu, eu am facut o rinita alergica si a trebuit sa imi fac testul de alergii. Am alergie si la ambrozie, dar nu am vazut niciodata una, nici macar la bunica cand mergeam in vizita.