| crisssexee a întrebat:

Ce tip de alimente trebuie sa abordezi pentru a capa de acnee.astept raspuns doar daca aveti cunostinte in domeniu...ms anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Da, si alimentele ajuta, in general trebuie sa consumi alimente cat mai naturale, preferabil ca cel putin 40% sa nu fie tratate termic (legume, zarzavaturi, fructe, cereale, seminte si nuci), exclude zaharul si produsele zaharate (si sucul, consuma numai suc la storcator), grasimile animale saturate si grasimile hidrogenate, condimentele (ma refer la cele artificiale, iar cele naturale foloseste cu masura: piper, boia, s. a.), prajelile (ce zici de fast food, si condimentat si prajit intr-una? big grin ), cam asta ar fi.
Si bea mult, bea zilnic, 2. 5-3 l apa, ceai, suc de la storcator.
Apoi mai poti sa folosesti niste tratamente pentru fata, cu miere de albina, lamaie, ceai de musetel s. a.
Bafta!

3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Dieta in acnee trebuie sa excluda grasimile, prajelile, cacaua, alcoolul, dulciurile concentrate alimentele procesate( mezeluri).

. Extern, se pot pune masti naturale, astringente : caise, rosii, castraveti, lamaie.

| BruneTTe a răspuns:

Ce ti-a spus Abh e bine. Asta mi-a spus si mie dermatologul. Si totusi alimentatia e doar o parte din tratament. Poti folosi si crema Skinoren [ crema antibiotic] - prescrisa tot de dermatolog si care se aplica de 2 ori pe zi [ dim+seara].
Si la cacao [ ciocolata neagra] sa renunti de tot ca dupa parerea mea face cel mai mult rau. Si prajelile la fel [ ma refer aici la cartofi prajiti, la mult ulei :-s.

| Barajag a răspuns:

Aici gasesti cam tot ce tine de acnee si ce sa faci impotriva lorhappy
ACNEEA este o boala de piele localizata la nivelul glandelor sebacee, situate pe fata, piept, spate si umeri. Ea se caracterizeaza prin eruptii diferite (papule, pustule, comedoane), ce apar mai ales la tineri, dupa varsta de 15 ani. Se recomanda o serie de masuri igienice precum: spalarea pielii de doua ori pe zi cu apa calduta si sapun de sulf sau gudron, fierberea rufelor de corp, schimba-rea camasii in fiecare zi, combaterea constipatiei. Cauzele acestei boli pot fi: sensibilitatea orga-nismului fata de o anumita substanta, infectii microbiene, stafilococice sau streptococice (de cele mai multe ori), disfunctiile digestive (constipatia) sau hepatice dar si tulburarile endocrine.
Acneea juvenila apare la tineri (14-15 ani), iar acneea rozacee apare mai ales la femei trecute de 40 ani. Se caracterizeaza prin retinerea secretiei sebacee, care apare ca o ridicatura avand in centru un punct negru, sau sub forma unui filament albicios (uneori contine o larva de acarian). Apare in special pe nas, frunte, barbie, umeri. Se intalneste mai ales la pubertate. Acneea este de mai multe forme:
Acnee inflamatorie, in care se asociaza o infectie microbiana (stafilococi). Aceasta are for-ma unor mici ridicaturi rosii, al caror centru devine galbui, purulent;
Acnee pustuloasa, cand formarea de puroi este abundenta;
Acnee rozacee, cheloida sau varioliforma, caracterizata prin pete rosii (datorita inmultirii vaselor), de fibroza, de cheratina sau de cicatrice asemanatoare celor de variola, acestea fiind forme mai rare sau mai grave; agentul patogen este stafilococul.

Un dezechilibru intre hormonii androgeni si estrogeni poate sta la baza leziunilor inflamatorii ale glandelor sebacee si foliculilor pilosi care constituie acneea. Anceea este si rezultatul unei dezintoxicatii insuficiente. Cosuri, furuncule, seboree, urcior apar la exces de grasimi. Grasimile insuficient oxidate sunt cele care infunda glandele sebacee, provocand acnee. Asadar, o masura importanta este eliminarea grasimilor. Totodata, vitaminele A, B6, E, F au rol important in meta-bolismul pielii, in eczeme de diferite tipuri, psoriazis, acnee, seboree, plagi si arsuri, furunculoza. Alimente interzise in afectiunile acneice sunt: grasimi animale, branzeturi fermentate, mezeluri, sosuri, vanat, patlagele vinete, ciocolata, dulciuri, bauturi alcoolice. Acneea se trateaza in pre-zent intr-o varietate larga de moduri, de la raze X la tetraciclina, cu o gama de rezultate la fel de variabila. Conform insa International Research Council, trebuie incurajat tratamentul naturist in astfel de cazuri si, de obicei, rezultatele sunt mult mai bune:Bafta!