| zuzi a întrebat:

Ce tratamente naturiste stiti pentru durerile de gat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Va recomand ''Strepsils Intensiv'' format din miere de albine si lamaie, actioneaza rapid, reduce durerea in gat in 15 minute de la administrare. Are un efect calmant, antiinflamator si reduce febra.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Miere de albine amestecata cu zeama de lamaie. Deasemeni poti folosi o ridiche neagra scobita in interior in care pui zahar sau miere de albine (o lasi 5-6 ore si consumi cate o lingurita de 3 ori pe zi din siropul format, dupa terminarea siropului mai poti pune o data zahar sau miere)Ai nevoie de de 3-4 ridichi.Foarte bun si eficient e badijonajul cu albastru de metil.

| Tourniquet a răspuns:

Zuzi... de obicei durerile in gat sunt frecvente iarna.

Eu iti recomand:
-Ceai de musetel sau dei (depinde ce ai) cu o lingurita-doua de miere de salcam sau tei. ATENTIE! Ceaiul sa nu fie fierbinte cand pui mierea...
-Bomboane de menta (cel putin la mine merg);
-Intre 3 si 5 lingurite de miere de tei sau salcam pe zi. (1 dimineata dupa ceai, doua-trei la pranz, si doua seara);
-Fierbe apa la fiert si cu ceai de menta si bea jumatate de cana zilnic.
-Si cate un Strepsil Intensiv. E foarte bun happy
-Sirop de propolis. love struck E foarte bun pentru mine.; x
Pa, pupici, sper sa-ti fie de folos tratamentul meu :*

Răspuns utilizator avertizat
| LuS[z] a răspuns:

Siropul de propolis e foarte bun si e chiar indicat. La mine a facut minunihappy

| SweetCandy a răspuns:

Miere, lamaie, ceai de ceapa.

| miauu a răspuns:

Seara inainte de culcare ia un cub de zahar inmuiat in albastru de metil.

| WestSid3 a răspuns:

Cand ma durea gatul mama imi facea ceai de nuca love struck. E foare bun!

| GiuliaTamas a răspuns:

Durerile de gat sunt mai frecvente iarna si de cele mai multe ori debuteaza cu senzatia de zgarieturi in gat, apoi ne doare cand inghitim, iar in cele din urma ne pierdem si glasul. Impotriva laringitelor si inflamatiilor in gat exista insa remedii naturale foarte bune. Natura puna le dispozitie o serie de substante capabile sa combata inflamatiile si sa reduca jena pe care o resimtim la fiecare inghititura. Sub forma de gargara, comprese sau ceai, remediile bunicii sunt de mare ajutor.

Ce este de facut? Credeti cu incredere in puterea tamaduitoare a naturii si apelati din timp la aceste remedii. Adresati-va doctorului numai daca intervine febra sau inflamarea amigdalelor, ceea ce se intampla mai ales in cazul copiilor si al adolescentilor.

Un remediu stravechi si recunoscut impotriva durerilor in gat si a tusei este laptele cu ceapa; laptele avand proprietati calmante, iar ceapa antibacteriene. In plus, amestecul inseamna un aport important de vitamina C.

- Lapte cu ceapa, cimbru si cuisoare. Substantele active din aceasta reteta se armonizeaza perfect. Se toaca 3 cepe mari cu tot cu coaja si se amesteca intr-un recipient cu cateva cuisoare, 1 lingurita de zahar brun, 1 crenguta de cimbru si ceva apa. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore, adaugand din cand in cand apa. Se trece decoctul printr-o strecuratoare si se infierbanta apoi separat, 1/2 cana de lapte. Se amesteca in cantitati egale decoctul cu laptele si se bea de 3 ori pe zi. Daca doriti sa beneficiati de tot continutul de vitamina C al cepei, preparati amestecul la rece: amestecati ceapa cu zaharul si lasati-le 12 ore. Adaugati apoi apa si extrageti sucul prin presare. Procedati apoi ca mai sus.

- Infuzie cu fenicul salbatic. Feniculul este o planta mult folosita. Daca avand gatul inflamat, va piere si glasul, incercati acest ceai. Se fierbe 1 cana de lapte, se zdrobesc 5 g de fructe de fenicul, se adauga in lapte si se lasa la infuzat 10 minute. Bautura poate fi indulcita dupa gust cu miere si se va bea cat mai fierbinte de 3 ori pe zi.

- Musetel si patrunjel de camp. Atat medicina populara, cat si cea alopata folosesc aceste plante in inflamatiile cailor respiratorii superioare. Se amesteca 20 g radacina de patrunjel de camp, cu 20 g flori de musetel si cu 10 g sclipeti. Se pune o lingurita din amestec in 1/4 l apa la fiert. Se fierbe un minut, apoi se strecoara. Se bea cate o cana de ceai indulcti cu miere de 3 ori pe zi. Neindulcit, ceaiul poate fi folosit la gargara. Nu se recomanda celor cu afectiuni gastrointestinale.

- Gargara cu frunze de castan. Inflamatiile faringelui pot fi combatute cu ajutorul gargarei. Se toarna 1/4 l de apa rece peste 2 lingurite de frunze de castan comestibil si se lasa sa dea in clocot, iar apoi se filtreaza. Se face gargara de 3 ori pe zi cu acest ceai.

Exista diferite metode naturale pentru a pune capat durerilor de gat:

- eficiente sunt gargarele cu uleiuri eterice. Se pun 3 picaturi de ulei de eucalipt, 2 picaturi de ulei de santal si 1 picatura de ulei de arbore-de-ceai intr-un pahar cu apa. Se face gargara de 3 ori pe zi.

- Inhalatiile au, de asemenea, un efect calmant si antiinflamator. Se amesteca musetel, sovarv si cimbru si se toarna 1 l de apa fierbinte peste 2 linguri de amestec. Se inhaleaza aburul timp de 10 minute.

Cu afectiunile gatului nu e de glumit, mai ales in cazul copiilor si al adolescentilor. Daca simptomele persista mai mult de 4 zile, adresati-va medicului.
http://www.codrosu.ro/......-naturale/

| Nymphobic a răspuns:

Cate o lingurita de miere la fiecare 3 ore este cel mai bun remediu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ceai cu miere si lamaie caldut, nu fierbinte. Pentru mine este remediul sigur happy.

Întrebări similare