|

Cine imi spune si mie cum se face corect o injectie? Cat mai detaliat va rog.

Trebuie sa mi-o fac singura. Ce riscuri sunt daca sunt la prima si nu ma pricep? Ce se poate intampla? Mentionez ca trebuie facuta in buca.

Ms anticipat si ofer fundita. Va rog raspunsuri serioase!

9 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ok, mai intai trebuie sa te tamponezi cu spirt pe fesa pe care vrei, dar injectia trebuie facuta in Sold! Si sa bagi acul cat de incet se poate chiar daca doare, dupa scoti acul si pui vata acolo. Si tine apasat pana nu mai curge sange...asta stiu eu pentru ca mama e asistenta, dar eu zic sa te interesezi si la medicul de familie.winking

Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
Tu ce vrei, demonstraţie?
Mergi la o unitate spitalicească şi lasă astfel de îndeletniciri pe mâna celor care au autorizaţie de liberă practică, în speţă asistent medical.
Vrei să-ţi injectezi niţicai droguri?
Ţi-am răspuns foarte serios, nu eşti calificată aşa că renunţă la idee.
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Auleu, pai vezi cum te rasucesti sa nu ramai cu fata la spate. thinking
Ai grija sa nu fie aer in seringa sau in ac, de aia fac asistentele asa ca tin seringa cu acul in sus si apasa pana iese o picatura. Apoi, nu am inteles bine daca injectia o faci subcutanat, atunci strangi pliul pielii si introduci acul..., sau faci intramuscular, la intramuscular este mai complicat, daca te incorzi nu poti sa introduci acul, sau poti sa-l indoi, asa ca stai relaxata si... nu stiu, se baga mai repede la intramuscular. thinking
Si in ambele cazuri, se pomeaza incet, apoi se maseaza zona ca injectia sa fie absorbita mai repede.
Meri tu la spital, ori vezi nu ai o asistenta in familie sau cunostintele tale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca trebuie facuta intrafesier, trebuie impartita fesa in 4 asemeni cadranului ceasului iar acul trebuie introdus pentru fesa dreapta in spatiul "orelor 12-3". iar pentru cea stanga in dreptul "orelor 9-12". Mai degraba nu te apuca sa-ti faci injectii singura, pentru ca vad ca nimeni de aici nu ti-a oferit un raspuns complet si corect... Eu stiu cum se face, pentru ca am rude asistente(mama si matusa mea) si am avut de multe ori ocazia sa vad live + explicatiile lor, dar nu te sfatuiesc sa faci asa ceva, pentru ca din moment ce tu nu te pricepi poti face o mare tampenie, asa ca stai cuminte...
Nu inteleg de ce trebuie sa-ti faci singura acea injectie, doar daca iau in considerare varianta Legiuitoarei, desi din cate stiu eu drogurile se injecteaza in vena si nu intramuscular raised eyebrows.
Mai bine roaga pe cineva calificat sa te ajute... Parerea mea...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai cum sa ti-o faci singura, mai ales daca nu te pricepi. Poti da peste vreun nerv al picioarelor si vei fi afectata pe viata. Mai bine roaga pe altcineva care se pricepe[asistent medical, medic]. Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De cand pana cand trebuie sa ti-o faci singura? Mergi la cabinetul medicului de familie si ti-o face asistenta de acolo. Injectiile nu se fac asa aiurea. Poti ramane cu traume nasoale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Las-o baltă, nu o să-ţi dea nimeni, aici, lecţii de medicină sau de asistenţă medicală. Există şi şansa de a leşina în timp ce îţi bagi ce vrei tu în muşchi. Dacă ţii neapărat, găseşte o rudă, o prietenă, o amantă a vecinului care e asistentă şi roag-o să te înveţe, experimentând pe o pernă. Nu te crede şi Dr. Mengele şi deţinut la Auschwitz în acelaşi timp că s-ar putea să o păţeşti rău de tot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e foarte greu, trebuie sa ai grija sa nu indoi acul si sa nu incordezi muschii, ca daca se rupe acul e de rau (operatie pentru extractia lui). In rest mare grija la cantitati (serul din seringa)
Ah, si sa nu uit, dupa ce a intrat acul trebuie sa tragi un pic in seringa, daca intra sange inseamna ca esti intr-un vas de sange, si asta nu e bine, trebuie sa incerci in alt loc.
E doar cultura generala, nu informatii sigure, ar fi bine sa le confirmi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează