| jon_3492 a întrebat:

Cit e de des intilnit virusul hiv in Republica Moldova? si care e probabilitatea sa te infectezi prin contact sexual? daca ai facut sex(numai o data cu ea) cu o fata care a avut multi parteneri sexuali, adaug ca s-a rupt prezervativul in timpul actului.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

HIV este destul de frecvent in Republica Moldova, mai ales la tineri nascuti in perioada 1980-1995. Posibilitatea ca un barbat sa se infecteze prin contact sexual neprotejat cu o femeie infectata este de cam 50%. daca ai folosit totusi prezervativ si s-a rupt, riscul se reduce, poate pana pe la 30% (daca fata este infectata). Asta este motivul pentru care un barbat adevarat nu face sex la intamplare si pentru care orice cuplu isi face niste analize obligatorii inainte de sex, printre care intra obligatoriu si HIV. Gandeste-te ca o femeie cum o descrii tu pe partenera ta poate sa-ti mai transmita, pe langa HIV, hepatita B, C, sifilis, HPV (asta ca sa enumar numai bolile grave care iti marcheaza definitiv viata).

4 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Hivul la moldoveni este f rar.Si virusii au mandria lor.

| MadutzaB a răspuns:

Este o mare posibilitate sa contactezi vitusul hiv. Timpul de incubatie este de 6 luni.Cred ca ar trebui sa te adresezi unui medic pentru mai multe lamuriri.El va sti exact ce sa faca in aceasta situatie.

| RazvanBaranguta a răspuns:

Poti face o boala grava pe nume "sida" numai daca ai o relatie sexuala cu o persoana de acelasi sex.Acest virus se poate intampla pe tot globul.Este foarte molipsitor!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mergi si fa analizele.Nu este nici o rusine. Daca nu ma insel, separat, testul hiv costa 20lei.Toate analizele, la boli cu transmitere sexuala, costa 70lei, cu cit mai repede, cu atit mai bine pentru tine.Numai bine.