|

Cred ca am mari probleme de memorie. De exemplu, am citit o carte saptamana trecuta, iar acum daca ma intreaba cineva care e ultima carte pe care am citit-o, nu-mi vine in minte. Stau minute intregi sa-mi amintesc. E normal? Patesc asta cu multe lucruri. Ultimul film, la fel. Nu-mi amintesc nici ce am mancat azi dimineata. Si mai am o problema, de exemplu: daca imi dicteaza cineva o propozitie, si nu asteapta dupa mine sa scriu fiecare cuvant, am uitat tot, trebuie sa-mi repete de 5 ori. Scot ochii din foaie si nici nu-mi amintesc ce am scris acolo. Ce e de facut?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergi la un medic pentru a stabili dacă problema ta ține de incapacitatea de concentrare sau de o boală de memorie. Așa vei primi și un sfat sau un tratament avizat și pliat pe problema ta. Cu cât mai repede cu atât mai bine.
Baftă și multă sãnătate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ești irecuperabilă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nevermore):

Din anumite puncte de vedere, da.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Du-te de urgenta la medic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand sa arunci telefonul. Adica sa renunti la functiile care nu sunt STRICT TELEFONIE. Termini cu whatsapp, email, messenger, tinder, etc.

Renunti la ascultat de muzica in timp ce citesti/inveti.

Faci totul analog. daca vrei sa inveti ceva scrii de mana rezumate si pasajele pe care vrei sa le retii.

Motivele sunt simple: notificarile de telefon iti strica puterea de concentrare. Un om are nevoie de 35-40 de minute de continuitate ca sa intre in zona productiva a creierului sau. Daca primesti notificari la fiecare minut nu mai intelegi nimic din ce faci.

Muzica este un flux de informatii continuu. Daca ai muzica cu versuri atunci este si mai prost pentru ca e ca si cum ti-ar vorbi cineva in ureche in timp ce trebuie sa citesti ceva.

Iar treaba cu analogul, adica trecutul la hartie si creion te ajuta foarte mult deoarece orice lucru scris se imprima mai usor in creier pentru ca e si asociat cu miscarea mainii in timpul scrierii. De-aia nu retii nimic din ce scrii pe telefon/pc pentru ca nu ai miscari diferite de un click.

Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează