| DariusAdrian a întrebat:

Cred ca am o unghie incarnata la degetul mare de la picior, ma doare foarte rau s-a inrosit si umflat, mi-a crescut o bucata mica de carne peste unghie din care de multe ori iese puroi sau sange. Ce ar trebui sa fac? Am incercat sa scot cotul de unghie singur dar nu am reusit pentru ca este prea dureros.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AllinaDaniella a răspuns:

Buna. Nu mai incerca nimic, du-te neaparat la doctor. Poti face o infectie si sa ajungi sa ti se taie degetul. Si eu am patit vara asta o chestie asemanatoare, aveam o unghie vanata si ma durea tare, incepuse sa-mi amorteaca degetul, am fost la doctor si mi-a scos-o de urgenta. Dupa mi-a explicat ce riscuri majore sunt in astfel de cazuri si ca avusese un caz precedent, o unghie incarnata, infectata, netratata la timp si din pacate ii afectase si degetul, care din pacate i-a fost amputat. Deci, cel mai bine e sa te duci la doctor, nu te speria de durere ca se lucreaza cu anestezie.

3 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Mergi la medic nu mai incerca tu ca e periculor. E deja infectat daca are puroi.

| Felys a răspuns:

La chirurgie mergi, se rezolva imediat, iti va face o mica injectie locala sa nu simti si taie unghia crescuta, nu dureaza si scapi si de belea

| DariusAdrian explică:

Ok,va multumesc pentru sfaturi, o sa merg la chirurgie curand.