|

Cred că sufăr de bulimie.Non-stop mi-e foame.Gen mănânc 2 pizza întregi și peste 2 ore iar mi se face foame și trebuie să mănânc, noroc că mă îngraș greu că aveam 160 de kg acum. AJUTOR!

9 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Um... bulimia este o boală psihică. De exemplu, atunci când ai sentimente atât de mari de vinovăție după ce mănânci ceva ce „nu ar trebui" fiindcă ți-era poftă, încât de forțezi singur/ă să vomiți, ca să nu te „îngrași". Este vorba despre o relație foarte nesănătoasă cu mâncarea, dar și o percepere greșită asupra propriului corp. Cei cu bulimie văd mâncarea ca pe o ispită, pentru care trebuie să se pedepsească dacă se lasă ispitiți de ea. Nu mai văd mâncarea doar ca pe o sursă de hrană care să-i țină în viață, ci ca pe ceva rău, interzis.

Dacă mănânci din foame (și nu îți autoinduci vomă sau ceva de genul) probabil că nu ai bulimie. Mergi la doctor și vezi, s-ar putea să fie vorba de vreo afecțiune gastro-intestinală, hormonală sau altceva. Numai dacă la consult iar apoi prin analize îți poți da seama.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

La sportivi și la alții care muncesc fizic un consum alimentar de 4000-5000 kcal/zi nu e anormal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fă asta, cu toate că e greu.
Mănânci masa de seară la ora 20 să zicem.
Până la ora 10 dimineață a doua zi, nimic. Ceai fără zahăr, apă. Nu mori de foame, o doar un pic greu.
În acest timp, de 14 ore fără mâncare, dai respiro corpului să consume grăsimea personală.
Urmmătoarea masă la ora 15, apoi la ora 20. Observi, 5 ore mâncare între mese. Tot așa, lași corpul să consume din rezerve în acest interval.
Neapărat, dar neapărat, mestecă mâncarea cât mai bine. Ce e nemestecat bine, ajunge nedigerat în tine, și ca să scape, organismul depune prin corp și te tâmpește la creier și te îngroașă la încheieturi.
Pizza este 300 gr de aluat, care se tranformă în 300 gr de glucoză ( aproximativ), care te otrăvește. Ca să nu te otrăvească, corpul o transformă rapid și o depune sub formă de grăsime. Cum a terminat transformarea, iar ți-e foame. Pizza e de vină de bulimia ta! Jos cu pizza! Jos, dacă nu vrei să mori tânăr! Îți sapi groapa cu lingura! Treci la salată!
Și orice dar orice zahăr orice dulciuri, otravă! Carbohidrați care se digeră greu, și nu te omoară găsești în legume și fructe care nu sunt dulci. E greu, dar nu o să mori, căci când simte organismul că mori, consumă din rezerve. Că ai rezerve pe 3 luni de zile.
Alt ajutor decât această disciplină a ta, pe care trebuie să o educi, nu am să îți dau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

Ce parere aveti despre pizza vegetala?
Ea contine acelasi aluat ca cea obisnuita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Thecurious):

Dar e fără salam și formagio, ceea ce e un progres.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa 25 de ani nu o sa te mai ingrasi greu o sa ajungi ca un sumo nu o sa te mai poti ridica din pat
Daca mananci asa de mult inseamna ca ai si $ ar manca si altii mult dar nu au $

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am solutia pentru tine. Cand ai mancare in fata te gandesti ca sunt viermi acolo sau ceva naspa rau ca sa nu mai mananci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Eu nu cred că suferi de nimic, toată chestia asta este doar în capul tău. Genul acesta de gândire se poate transpune în realitate, este dovedit științific. Încearcă și tu câteva zile să nu te mai gândești la "problema ta" și pun pariu că o să dispară. Mult succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bea o cana cu lapte, consuma iaurt, fructe, te mai scapă de foame, daca mănânci mult o sa vezi efectele in timp si o sa slăbești foarte greu, daca ti foame tare mai bine Ocupați timpul având activitate, iesi in oras mergi pe la prieteni, rude, o sa uiti ca iti este foame din nou.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează