|

Cum as putea scapa de gândurile negative? Sunt mereu frustrat ca nu imi ies treburile cum vreau, simt ca ma apasă in piept, nu ma pot calma.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Ar trebui sa mai dai si pe la biserica, motivele sunt evidente, nu am chef acum sa scriu aici romane.
De asemenea, ar trebui sa nu uiti de tine. Relaxeaza-te vizionand videoclipuri amuzante cu animale, sau filme gen comedie, joaca-te cu animalele tale (daca ai norocul sa stai la casa) - si astfel te destinzi. Chiar Sigmund Freud zicea ca timpul pierdut jucandu-te cu o pisica nu e de fapt 'pierdut'. Asa ca fa ceva ce te relaxeaza, macar o jumatate de ora. Eventual poti incerca si sa dormi dupa-masa o ora-doua, daca ai timp. Dar partea cu relaxarea si destinderea este necesara. Poate ca te relaxezi ascultand un anumit tip de muzica, etc. Ideea e sa nu faci prea mare efort fizic sau intelectual, ci sa te relaxezi/destinzi/distrezi in functie de cum iti place tie.
De asemenea, sa nu ai o parerea proasta despre tine. Esti i nstare sa faci lucrurile perfect, dar daca asta inseamna sa iti sacrifici din timpul tau de relaxare si sa fii stresat, mai bine nu. Trebuie sa ai grija de tine si sa nu te judeci prea aspru.
E foarte bine ca iti dai seama cand ceva nu iese bine, ca mereu vezi unde lucrurile merg prost sau pot fi imbunatatite. Asta inseamna ca mereu evoluezi si devii mai bun. Daca ai fii multumit de ceea ce faci ar insemna ca nu consideri ca trebuie sa devii mai bun, sa te perfectionezi, sa evoluezi. Deci e in regula sa ai o asemenea gandire, vei ajunge departe astfel. Dar nu uita niciodata sa iti acorzi si timp tie. Sa nu te sacrifici cu totul.

| a răspuns:

În primul rând ar trebui să accepți faptul că nimeni nu e perfect.
Dacă ești mereu frustrat nu o să îți iasă nimic bine.
Calmează-te, nu te mai gândi la lucruri negative.
Poți să mergi și la un psiholog dacă crezi că ai nevoie.

| a răspuns:

Chiar crezi ca banii te vor face fericit? - e o intrebare retorica, cu care ti-am raspuns la alta intrebare.
Cum poti scapa de gandurile negative? - iesi cu bicicleta, plimba-te in natura, imbratiseaza un prieten(a) sau, de ce nu? Un necunoscut, asculta "Oda Bucuriei", trezeste-te cu un suras si spune "multumesc" pentru ca Esti, pentru ca poti surade si poti, cat timp traiesti.
Analizeaza valorile care crezi ca sunt valori si ceea ce tu crezi ca te-ar face fericit. Fericirea o ai, dar cateodata nu vedem padurea din cauza copacilor.
Ce ai putea sa faci? Sa nu te mai fixezi in lucrurile negative, multumeste in fiecare zi lucrurile pozitove care ti s-au intamplat in acea zi. Unul din ele e ca respiri. Cateodata nu apreciem ceea ce avem. Iti doresc un zambet etern

| explică:

Du-te la psiholog, uneori e bine sa vorbești si sa te descarci cuiva, daca nu vrei la psiholog poti incerca cu familia, rude, prieteni, bunici... Încearcă si gândește mai pozitiv, din lucrurile rele tu incearca sa vezi partea bună, niciodată nu știi ce-ti rezervă viața.^^ Baftă!

| a răspuns:

De obicei gândurile negative trec și vin altele noi dar dacă înveți să le gestionezi e ok, știi cum poți face asta? Fii mai conștient și nu te mai enerva din nimicuri că nu scrie nicăieri " totul trebuie să iasă din prima " greșelile sunt naturale din ele învățăm.

| a răspuns:

In primul rand trage tare aer in piept si expira cu putere ca si cand ai elimina tot ce te apasa si te-ai elibera. Apoi incearca sa gandesti pozitiv si chiar daca gresesti trebuie sa te gandesti ca asa inveti si ca urmatoarele dati iti vor iesi bine daca depui efort, fii optimist. Încerca sa iti tii mintea ocupata cu lucruri care iti plac si care te relaxeaza pentru a-ti calma stresul. Gandeste-te ca daca nu iti merge ceva bine, nu mori, asta e toti gresim ca asa e in viata.

| a răspuns:

In primul rand trebuie sa ai o persoana cu care sa povestești lucrurile care te macină ( stresează...), discuțiile deschise ajuta și acceptă și sfaturile (ideile), mai exista si varianta ( Io zic că cea mai buna ) de a consulta un medic psiholog ( nu-ți fie rușine ) el îți poate asculta fiecare problema și o veți analiza și te va îndruma sa elimini problemele care te macină, nu pot decât să îți urez liniște în suflet și putere de a trece peste orice fel de problema și normal multă sănătate.

| a răspuns:

Vorbește cu tine!
Poate pare ciudat, dar toate gândurile tale negative trebuie rostite cu voce tare... înjură, plângi. Apoi, calmează-te prin tehnici de respirat.