| Radandam a întrebat:

Cum decurge un consult la ortopedie? Ma duc pentru o problema cu durerile de coloana.Ce o sa imi faca acolo? Vreau detalii...Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Nume6 a răspuns:

O să te întrebe cât de rău te doare și în ce zonă mai exact. O să îţi palpeze coloana cu mâinile să vadă dacă ai ceva deplasat, atunci o să stai la bustul gol dacă ești băiat, în sutien sau bustieră daca ești fată. O să te întrebe chestii dacă stai la calculator, dacă stai cocoșat. După o să te pună să mergi câţiva pași să vadă postura coloanei în mers, o să te pună să îţi atingi vârful picioarelor cu degetele de la mâini, stând în picioare ca să vadă dacă ești suspect de scolioză sau cifoză sau alte perturbaţi ale coloanei vertebrale, după o să îţi ceară să faci radiografie la coloană, sau RMN, după caz. E un consult foarte ușor.

| asquer02 a răspuns:

In primul rand doctorul te va consulta cu mainile te va intreba cateva chestii iar ulterior vei face o radiografie. urmarile vor fi direct proportionale cu gravitatea cazului