Cum ne putem ingrasa sanatos?

Cum ne putem ingrasa sanatos?

In prezent, discutiile se concentreaza mai mult asupra situatiilor in care persoanele au nevoie sa scape de kilograme. Se pierde insa din vedere faptul ca pentru cei care au nevoie sa mai ia in greutate, lucrurile nu sunt nici pe departe mai simple.


Pas cu pas
A castiga cateva kilograme si a te pastra asa poate fi la fel de complicat ca si incercarea de a le pierde si de a te mentine. Mai degraba decat a savura gustarea ocazionala, tu ai nevoie sa consumi regulat mai multe calorii decat caloriile pe care le arzi zilnic. A face aceasta in paralel cu cateva exercitii de tonifiere te va ajuta sigur sa ajungi acolo unde doresti. Inainte de toate, seteaza-ti o tinta realista in ceea ce priveste numarul de kilograme si propune-ti sa le castigi treptat - sa spunem cam 1 kg pe luna.

Pentru a reusi, va trebui sa adaugi cateva extra-calorii - in jur de 300 - 350 - la masa ta zilnica. Cel mai bine e sa faci acest lucru intr-un mod sanatos, ca parte a unei diete echilibrate, mai degraba decat sa mananci pur si simplu mai multi cartofi prajiti si mai multa ciocolata!


Cele mai bune 5 ponturi

  1. Pastreaza timp de cateva saptamani un jurnal al alimentelor pe care le consumi, pentru ca astfel sa inveti mai mult despre obiceiurile tale alimentare.
  2. Decat sa te chinui sa mananci cateva mese extrem de bogate, cu portii mari de mancare, ai face mai bine sa-ti planifici 3 mese regulate, cu portii in cantitati obisnuite, plus 2-3 gustari intre ele;
  3. Daca ai tendinta sa mananci dezordonat, organizeaza-ti un plan de mese regulate si tine-te de el.
  4. Fa in asa fel incat mesele tale sa fie un picut mai mari sau sa contina cu un picut mai multe calorii. De exmplu, la o masa, mai manaca o felie de paine in plus si cu o bucata de carne mai mult decat de obicei; bea suc de struguri mai degraba decat suc de portocale; prepara-ti cafeaua cu lapte; consuma mai mult piure, orez, sau paste; fi mai generos/generoasa cu uleiurile si cu condimentele pentru salata; nu sari niciodata peste desert!
  5. Sa ai intotdeauna gustari la indemana, astfel incat sa nu fi nevoit(a) sa renunti la ele din diverse motive, cum ar fi timpul sau distanta pana la magazin. Cele mai bune alegeri pentru gustari includ: alune si struguri; un bol cu budinca de orez sau iaurt; cereale si batoane de cereale; bauturi cu lapte; chec sau tarte cu fructe; biscuiti din faina integrala; branza, fructe si batoane de ciocolata.

Odata ce ti-ai atins obiectivul, pentru a te mentine este necesar sa pastrezi schimbarile pe care le-ai facut in ceea ce priveste obiceiurile tale culinare. Succes!





 

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-as raspunde cu o intrebare: Cum sa fac eu sa ma ingras daca metabolismul meu e unul accelerat care nu imi permite sa ma ingras?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ms pentru articol, am 1.61 si 45 de kg si as avea nevoie sa ma ingras putin, nici in timpul sarcini sau dupa nu m-am ingrasat. tigarile sa fie o bariera pentru mine, pentru ca vreau sa ma ingras?

| Alexăndruţaa a răspuns:

Şi eu vreau sa ma îngraş puţin că-s par

| Flory_2137 a răspuns:

De ingrasat k d ingrasat, dar d slabit nu sp nimeni nimic?
Eu cred ca t ingrasi usor, dar depinde si d organisul fiekruia.

| alinabor a răspuns:

Problema metabolismului o am si eu...la care se mai adauga si stresul si felul meu de a fi...foarte agitat. doar in concediu cand ma mai relaxez reusesc sa pun max.1kg... dar cum imi reiau activitatea revin la greutatea initiala...

Întrebări similare