| sheyla a întrebat:

Cum se manifesta candidoza bucala si esofagita flegmonoasa? Ce tratament trebuie urmat pentru esofagita? Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
cami
| cami a răspuns:

Pai e tare nesuferita...Limba are aspect foarte incarcat, alba la culoare cu aspect laptos... Uneori este insotita si de altfel de leziuni care pot chiar sa sangereze...Tratamentul trebuie facut cu seriozitate...De obicei candida bucala este rez al prezentei ciupercii in stomac si intestin...Deci tratamentul trebuie facut si cu comprimate...Ca si tratament bucal...pe vremuri spalaturile cu glicerina boraxata. dar pot sa-ti spun ca sunt un fel de frectie la picior de lemn...Mai rau este cand candida este sistemica adica si bucal si gastric si vaginal... E groaznic...Ca tratament care este cat de cat ok si il poti face oricand sunt gargarismele cu bicarbonat de Na, de cateva ori pe zi...Iti recomand de asemenea curatarea lumbii zilnic cu o lingurita intoarsa... Un tratament bun si pentru candida si pentru gingivita este Corsodyl. O apa de gura cu efect terapeutic care se gaseste doar in farmacii... Faci tratament pana se termina sticla si apoi repeti la o luna...Clatesti gura de 2 ori pe zi dimineata si seara cel putin 1 minut...Nu mai putin ca faci degeaba! Ustura tare dar merita...adio candida, adio gingivita! Nu uita sa consumi lactate si sa eviti antibioticele!
Da la toate celelalte intrebari...Partenerul trebuie sa faca tratament cu tine altfel...contaminarea incrucisata...va aduce mereu recidive!

ESOFAGITA


Articole similare: ESOFAGITA


Esofagitele sunt inflamatii acute sau cronice ale esofagului. Aceasta inflamatie este raspandita in intreaga mucoasa tractului ce leaga gatul de stomac. Simptomele evidente ale acestei patologii sunt senzatia ascendenta de arsura a tractului gat-stomac si revarsarile acide de dupa masa. Traversarea bolului alimentar, daca nu a fost bine masticat, produce iritatii usoare si inflamatii raspandite, cu pierderi de sange.
Se poate observa si o stare anemica generalizata.

Cauze:

Cel mai frecvent este toxica, esofagitele fiind provocate de ingerarea unor substante caustice acide (acid clorhidric, sulfuric, azotic) sau alcaline (soda caustica, potasa caustica, soda de rufe). Se mai pot produce si prin ingerarea unor lichide fierbinti sau prin inghitirea unor corpi straini. Mai pot fi provocate de propagarea unei infectii de vecinatate, de contactul cu acidul clorhidric gastric (regurgitari, varsaturi frecvente), de masticatie insuficienta, de abuzul de alcool si tutun.

Simptome:

Tabloul clinic este dominat de disfagie si de durerea retrosternala. Disfagia poate fi usoara sau, alteori, atat de pronuntata, incat bolnavul sa nu se mai poata alimenta. Durerea retrostemala este uneori foarte intensa (esofagita caustica, esofagita flegmonoasa). Salivatia este abundenta. in esofagitele caustice apar varsaturi brune, hematemeze si varsaturi care contin necrozate. La examenul obiectiv se pot gasi leziuni bucale (cand esofagita a fost provocata de substante corozive). In aceste esofagite, explorarile intrumentale pot provoca accidente grave.
in esofagitele ulceroase simptomatologia este mai intensa, are caracter continuu, iar disfagia si durerea se instaleaza odata cu fibroza sau stenoza esofagiana.

Evolutie:

Esofagitele pot evolua acut sau cronic. Cu evolutie acuta sunt de obicei cele toxice si provocate de iritatii mecanice sau termice. Esofagitele caustice pot evolua spre o perforare in mediastin sau spre vindecare, cu cicatrice stenozante progresive. Esofagitele cronice au in general o evolutie mai benigna, putand duce totusi cu timpul la stenozari.

Tratament:

Tratamentul este profilactic si curativ. Profilaxia va urmari, in primul rand, ca substantele toxice sa fie pastrate cu precautie, in asa fel, incat sa nu fie la indemana copiilor. De asemenea se vor evita ingerarea unor lichide fierbinti, abuzul de tutun si de alcool.

Tratamentul curativ se adreseaza, in primul rand, intoxicatiilor cu substante caustice, fiind contraindicate spalaturile gastrice. Se urmareste neutralizarea toxicului: pentru acizi, neutralizarea se va face cu bicarbonat de sodiu, solutie de magnezie calcinata (40 g/l 1 apa), apa de sapun (15 g/l 1 apa), lapte, apa albuminata (albusuri de ou batute in apa), limonada citrica, limonada tartrica, apa boricata. Tratamentul simptomatic urmareste calmarea durerii (morfina, analgetice, antispastice) si combaterea socului (solutie cloru-rosodica izotonica, solutii glucozate, analeptice circulatorii).



2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esofagita flegmonoasa e o boala extrem de grava, potential mortala care apare numai la bolnavii cu imunosupresie (cancer, SIDA, post-transplant, malnutriti). Se trateaza numai in spital cu antibiotice perfuzabile.

| Danyela23 a răspuns (pentru Brigaela):

Candidoza, fie bucala sau vaginala se trateaza destul de greu, mai ales pana gasesti reteta care cu adevarat sa functioneze. Eu amavut de curand candida si mi-a fost foarte util site-ul www.adiocandida.com de unde am luat o carte cu sfaturi foarte utile in caz de candida. La doar cateva zile dupa ce am urmat acele recomandari am inceput sa ma simt mai bine.