daniela
| daniela a întrebat:

Cum se poate intra in posesia cardului de asigurare sanatate european?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| razvanbigstar a răspuns:

La casa nationala de asigurari de sanatate care se afla in judetul tau. ti-am lasat si site-ul.ai aici un formular de cerere online. sper sa-ti fie util.http://www.cnas.ro/?id=206

4 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

La Casa nationala de asigurari de sanatate trebuie sa completezi o cerere.

| mircea a răspuns:

Cu cerere la casa jud.de sanatate

| mircea a răspuns:

Cu cerere la casa jud. de sanatate

| viviana a răspuns:

Cardul european de sanatate va putea fi emis abia dupa data de 15 ianuarie, deoarece codul de tara a Uniunii Europene pentru Romania a fost transmis in urma cu doua zile. Pana la acea data, solicitantii vor putea intra in posesia unui certificat de inlocuire provizorie a cardului european de asigurat. Totodata, cetatenii pot efectua calatorii in tarile Uniunii Europene si fara acest certificat. In cazul unei probleme de sanatate survenita in timpul calatoriei, acestia pot beneficia de asistenta medicala de urgenta, fiind insa nevoiti sa solicite dovada calitatii de asigurat din Romania. "Practic, fara cardul european sau fara certficatul provizoriu, cetateanul roman va trebui sa faca ceva gesturi in plus, in sensul solicitarii dovezii de asigurat de la casa de asigurari teritoriala, lucru pe care il poate face prin fax sau prin mail.