anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum se poate scapa de anxietate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| ABCD122 a răspuns:

Printr-o discuție cu un specialist și prin încercările tale de a trece peste fricile și temerile tale. Și referitor la ce ai mai intrebat, consider ca renunțarea la fumat e un prim pas major, în primul rând fiindcă îți demonstrezi ție că ești puternic și, dacă îți propui ceva, Reușești. Pe lângă asta, când renunți la fumat, te motivezi pe tine. Nu mai ai nevoie de tutun să te liniștești, găsești aceasta liniste in tine. Consider că e mai bine să lași fumatul și să te apuci de sport, sportul eliberează în corp o mulțime de substanțe benefice (de exemplu hormonul fericirii) și vei arăta mai bine și automat îți va creste încredere in tine. Multă lume suferă de anxietate, important e sa nu o lași sa te domine. Orice ai încerca să faci, oricât de greu ar fi, gândește-te că nu ți se va întâmpla nimic rau și că vrei sa depășești granița aceasta de frica și vrei sa evoluezi.

6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Schimbandu-ti stilul de viata si hrana!
Dormit noaptea de la ora 22, ca cei doi hormoni vitali creierului sa se poata produce (se produc numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea).
Apoi, hrana zilnica trebuie sa conțină: multe fructe proaspete si legume si 200-300 gr proteina animala pe zi. Preferabil carne de pui, pasare, vita, porc, peste sau organe (pate de ficat, tocănita de limba samd).
Se evita in totalitate: salamurile, semipreparatele din carne, fast food-ul si alcoolul.

Răspuns utilizator avertizat
| NumaPompiliusAkaHeraclit a răspuns:

Daca ai un cutit langa tine, scapi. Dar nu face asta, mai bine mergi la un psiholog.

| FantasyBoy a răspuns:

[quote]Consider că e mai bine să lași fumatul și să te apuci de sport, sportul eliberează în corp o mulțime de substanțe benefice (de exemplu hormonul fericirii)[/quote]
Nu tocmai, "hormonul fericirii"(oxitocina) este eliberat de glanda pineala doar in cazul unor emotii pozitive care tin de ajutorarea unor persoane, comunicarea cu persoane de sex opus prin efuziune sentimentala puternica, dar mai ales in giugiuleala dintre indragostiti, masaj erotic, BJ, HJ, mutual, etc.
Sportul e foarte bun, musculatura striata consuma toxinele din organism, micsoreaza 5-alfa reductaza, elimina cremasterinele si toxinele acestora(cadaverina, putresceina, DHT, etc).

Răspuns utilizator avertizat
| HelpingHands a răspuns:

Răspunsul este că trebuie să aveți credință în Dumnezeu, iar pe el îl veți găsi în inima voastră. Credința vi-o întăriți prin rugăciune! Folosiți-vă inima pentru a vă ruga la Dumnezeu. Imboldurile inimii vă dau încredere. Inima va ști întotdeauna ce decizie e mai bine să ia datorită intuiției. Dar trebuie să învățați să vorbiți cu Dumnezeu în inima voastră! Anxietatea se manifestă în inimă sub formă de frică. Când ai credință, dispare frica.

Răspuns utilizator avertizat