|

Cum se prepara ceaiul de papadie?

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ca orice alta infuzie din plante. O lingurita de lanta la o ceasca de apa clocotita, 5minute sa infuzeze cu un capac

| a răspuns (pentru cely):

Nu este chiar atat de simplu cum pare la prima impresie, aici http://www.slabescu.ro/cura-de-detoxifiere-cu-ceai-de-papadie/ se descrie cum se prepara o reteta diferita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Ceaiul de papadie se prepara din frunzele si radacinile plantei fie sub forma de infuzie, fie sub forma de decoct. Intr-o cana de 250 ml cu apa fiarta se pune o lingurita de planta si se lasa la infuzat cca 10-15 minute. Decoctul din aceleasi cantitati se prapara prin fierbere timp de 5 minute, dupa care se lasa sa se odihneasca cca 10 minute, dupa care se poate consuma indulcit sau nu, cate 2-3 cani pe zi. Ceaiul de papadie se recomanda in obezitate, in boli de ficat, marind secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui, are actiune diuretica, lucru ce determina si eliminarea toxinelor din organism, ajutand indirect si la eczeme si la alte boli de piele. Fiindca este primavara, frunzele propaspete de papadie se pot consuma sub forma de salate, acestea aducand un aport de proteine, glucide, vitaminele A, B, C, si D. Pentru o buna functionare a vezicii biliare, se pot consuma vara tijele de flori cate 6-7 bucati, zilnic, spala-te bine si mancate crude ca atare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faci o infuzie dintr-o lingurita de planta uscata la o ceasca de apa oparita.
Infuzia o faci int-un ceainic smaltuit sau intr-un ceainic de portelan. Tii la infuzat cinci minute.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Bună.
Pui apa la fiert și când a dat în clocot pui peste ceaiul de păpădie (un pliculeț la cană sau cât iei în degete, cantitativ) o cantitate din apa clocotită, de regulă într-o cană de ceai, se acoperă timp de 3-5 minute apoi se poate servi îndulcit sau nu ( se numește infuzie).
Pui seara la 1 litru de apă rece 4 pliculețe sau o lingură de păpădie în stare uscată, o acoperi și o lași până a două zi de dimineață. Strecori ceaiul gata făcut la rece și îl poți servi îndulcit cu zahăr, miere, lămâie sau nu (se numește macerat).
Ceaiul de păpădie elimină în cantități "industriale" colesterolul, este recomandat persoanelor care au colesterolul mare.
Important: ceaiurile cumpărate de la farmacie sau Plafar au instrucțiunile de preparare.
Sănătate.
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Se pune apa la fiert iar dupa ce fierbe adaugi florile de papadie si le lasi circa 5 minute iar dupa acea puteti savura ceaiul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum se face ceaiu de papadie si pentru ce e bun

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar din frunze verzi tot poti prepara ceai?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează