| Adkins a întrebat:

Cunosc pe cineva care e agresiv și foarte violent dar doar dacă e provocat, extrem de violent dar dacă nu il deranjează nimeni e pașnic, ce boala psihica ar putea avea? Se enervează repede e impulsiv happy
Acord funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| N0xEterniS a răspuns:

''Se enervează repede e impulsiv'' nu constituie in sine o boala psihica. Poate persoana respectiva este stresata, depresiva.

Răspuns utilizator avertizat
18 răspunsuri:
| Lucian4 a răspuns:

Nu asocia automat cu o bola psihica, sunt multi in lumea asta si mai violenti ca romanii si in rest mai pasnici. In primul rand se
pleaca de la emotie, nu stie sa-si gestioneze emotiile. O persoana care stie sa exlice nu se enerveaza

Răspuns utilizator avertizat
| Drimmero a răspuns:

E doar impulsiv cu ceva probleme de control, alea se rezolva

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu cred ca are neaparat un nume acest comportament dar nici nu e normal. Daca cineva il loveste din greseala si el se enerveaza si il bate pana il omoara? Sau daca o prinde pe nevasta lui ca vorbeste cu altcineva si cine stie ce ii face? Doar asa niste exemple, e cam periculos sa stai langa un asemenea om, e imprevizibil

Răspuns utilizator avertizat
| Furnicuta000 a răspuns:

Am cautat acum. Se numeste tulburare exploziva intermitenta (in engleza intermittent explosive disorder)

Răspuns utilizator avertizat
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Doar pentru ca persoana este agresiva atunci cand este provocata, nu inseamna care are probleme de ordin mintal.
Orice om, daca este provocat, reactioneaza intr-un fel. Faptul ca devine violent este o oarecare problema si ar trebui sa incerce sa isi controleze aceasta impulsivitate pentru ca nu ii aduce niciun beneficiu, din contra, poate aduce probleme.
Poate fi violenta asociata anumitor tulburari psihice? Da.Dar asta nu inseamna ca o persoana provocata care reactioneaza violent are o problema psihica.

Răspuns utilizator avertizat
| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Adkins):

Si daca persoana nu este atat de inteligenta incat sa "bata din cuvinte"? Atunci cu atat mai mult frustrarea se transforma in violenta.
Reactiile la astfel de stimuli sunt normale, dar faptul ca unii nu isi pot controla violenta nu inseamna ca au probleme de ordin mintal.Inseamna doar atat: ca nu isi pot controla accesele de furie si pentru a evita probleme ar trebui sa apeleze la un specialist care sa ii ajute in a gestiona furia.

Răspuns utilizator avertizat
| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Adkins):

Nu poate ignora.Chiar si pentru a avea capacitatea de a ignora iti trebuie inteligenta.

Răspuns utilizator avertizat
| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Adkins):

Da, cel mai probabil as ignora.
Dar depinde la ce nivel ajunge aceasta provocare. Daca persoana vine la mine si devine violenta fizic, este firesc ca nu as mai putea ignora.

Răspuns utilizator avertizat
| mihaela000ela a răspuns:

Agresivitatea si violenta e determinata, printre altele si de un complex de factori biologici si socio-culturali...dar, o evaluare corecta si pertinenta, a unei persoane, o poate face doar un specialist.

Răspuns utilizator avertizat