| AnotherAnswer a întrebat:

Cuptorul cu microunde este nociv pentru sanatate?
Doresc argumente!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

In cazul in care este o tema, esti nevoit sa stergi intrbarea.
Si da, microundele sunt nocive.

| NLS a răspuns:

Da, folosit zilnic perioada indelungata, acele unde produc cancer.
De asta sunt eu printre putinii care NU isi duce mancare gatita la munca (in Germania e la moda), prefer sandwish.
Avea mama cumparat unul nou, cand am ajuns eu in Germania, am obligat-o sa-l duca in pod, fiindca banuiam ca daca ramane jos, va fi folosit (nu de catre mine).

Răspuns utilizator avertizat
| Simonasimona1992 a răspuns:

Hmm...sunt controverse si controverse.
Practic tot ce fac microundele alea e sa descompuna molecula de apa din alimente...
Eu una tind sa consider ca nu sunt nocive.
Daca sa te gandesti la tot felul de unde....pff..pai suntem inconjurati de peste tot de asa ceva: wi-fi peste tot, telefon mobil, retele, date mobile...toate conectate la sateliti si inapoi la telefoane.
Sunt peste tot.Nu cred ca un cuptor cu microunde va ucidelaughing

| NLS a răspuns (pentru Simonasimona1992):

In cazul telefonului, radiaza doar in timpul unui apel, si in mod mai vizibil cand e tinut la ureche. Convorbirile prin casti cu fir sunt mai sigure.
Wi-FI-ul este la fel de periculos, dar eu avand la PC internet prin cablu, nu prea sta pornit pe telefon, mai mult de 30min/1 ora pe zi.
Datele mobile le pornesc doar cand am nevoie, adica extrem de putin.
Eu prefer sa nu tin asa ceva in casa. Pana si la birou a propus un coleg sa punem sa cumparam un cuptor electric, in locul celui cu microunde, ceea ce mie imi convine de minune.

"Microundele sunt o formă de energie electromagnetică, precum undele radio, și ocupă o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Ele sunt o formă de unde foarte scurte (de unde și numele) care călătoresc cu viteza luminii. În lumea modernă, microundele sunt folosite la telefonia pe distanțe mari, programe de televiziune, internet, sateliți ș.a.m.d. Dar pentru mulți dintre noi, acestea reprezintă doar o noțiune legată de gătirea sau încălzirea rapidă a alimentelor.
Fiecare cuptor cu microunde are în dotare un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiații interacționează cu moleculele din alimente. Toate undele își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă. Moleculele alimentelor, în special cele ale apei, au un capăt pozitiv și unul negativ, precum un magnet are polaritate nord și sud.
În modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wați.

În timp ce microundele generate de magnetron bombardează alimentele, ele fac moleculele polare să se rotească la aceeași frecvență de milioane de ori pe secundă. Toată această agitație creează fricțiune moleculară, care încălzește mâncarea. FRICTIUNEA INSA ESTE SI CAUZA MULTOR DETERIORARI ALE MOLECULELOR DIMPREJUR, pe care le distruge, le rupe sau le deformează forțat.

Făcând o comparație cu soarele, microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat, care nu creează căldură prin fricțiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ, care creează căldură prin fricțiune. La ele, energia undelor se duce într-o singură frecvență îngustă din spectrul energetic, pe când energia soarelui operează într-un spectru de frecvență foarte larg. În vreme ce căldura soarelui vine progresiv, din exterior în interior, în cazul microundelor de la cuptoare, căldura vine dinspre interior în afară. Poate explicația asta e puțin prea tehnică sau științifică (și pe mine m-a obosit), dar trebuie să cunoști cum funcționează un lucru pentru a-l înțelege."

Întrebări similare