|

Curge sange din nas din cauza anemiei?

9 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"Cele mai frecvente sangerari nazale sunt provocate de infectii locale si de accidente: leziuni provocate de scarpinat, rinite sau corpi straini. Dupa o viroza, de exemplu, vasele din nas se inflameaza si se sparg mai usor"
http://www.ziarulprahova.ro/......diace.html
Sunt vorbe auzite in popor care suna cam asa: "Sa fii bucuros ca ti-a curs sange din nas, daca se spargea un vas in creier, mureai sau ramaneai paralizat". Doctor in medicina Codrut Sarafoleanu spune ca aceasta idee raspandita in popor nu este departe de adevar, pierderea sangelui din nas este uneori o consecinta a hipertensiunii arteriale. Deci, este folositoare sangerarea dintr-un vas din nara. S-a deschis in nas un fel de supapa, care mai scade presiunea sangelui din sistemul vascular afectat de un puseu de hipertensiune. De fapt, hipertensiunea este una dintre cauzele generale cele mai importante in provocarea pierderii de sange din nas.

La capitolul boli generale vinovate de curgerea sangelui din nas mai pot fi enumerate unele boli endocrine, dar si diabetul, care se face vinovat la unii de epistaxis, cum numesc medicii curgerea de sange din nas. Cardiacii primesc uneori tratamente cu anticoagulante si ele pot genera sangerari. Bolnavii cu afectiuni hepatice grave sufera si ei de sangerari din nas. Sangerarea din nas este data si de cauze locale, dupa o viroza, vasele din nas se inflameaza si se mai sparg. Si rinosinuzitele sunt de vina pentru sangerari. Dupa cum tumorile din nas sau fibromul necanceros din spatele nasului provoaca epistaxis."
http://www.copilul.ro/a_103_501_De_ce_curge_sange_din_nas_.html

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai adesea apare epistaxis (sangerare nazala) in anemia Biermer, dar si intr-o anemie feripriva severa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu sunt medic generalist... dar din cate stiu eu se poate doar atunci daca anemia este grava de ex in anemia feripriva (lipsa mare de fier, care este indispensabil organismului, care intervine in numeroase reactii chimice si permite indeosebi transportul oxigenului prin hemoglobina globulelor rosii ) insa aceata boala are si alte simptome... si e mai grava de obicei pentru femei ...la voi din cate mi-ai zis tu nu sunt alte simptome decat asta nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate curge sange si din cauza anemiei dar doar daca aceasta este intr-un stadiu destul de avansat, mai poate fi si de la tensiune arteriala foarte mare sau pur si simplu niste simple rani in interiorul narilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie imi curge sange din nas de fiecare data cand ma racesc... o sa merg la medic caci deja m-am saturat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie imi curge sange din nas cand ma recest, dar in cantitate mica si de mai multe ori pe zi? care o fi cauza?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si mie imi curge sange din nas de fiecare data cand ma racesc, dar in cantate mica si de mai multe ori pe zi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da sau din cauza tensiunii arteriale

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează