|

Daca am tensiunea prea mica mi se poate intampla ceva? Daca da, ce anume?

11 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna seara! Iata draga, ca tensiunea arteriala este data de puterea de contractie a inimii, batailor cardiace (pulsul) si starii peretilor vaselor de sange (grosime, elasticitate, contractia musculaturii, etc)

De obicei tensiunea arteriala este mai frecvent mare sau normala decat mica.

In mod normal sportivii, persoanele care fac efort fizic regulat, au greutatea corporala normala si sunt nefumatori, au tendinta de a avea tensiunea arteriala mai mica. Persoanele cu tensiune arteriala mica in mod obisnuit, au risc mult mai mic de a face boli de inima sau rinichi, accidente vasculare cerebrale sau ateroscoleroza vaselor de sange.

Desi valoarea minima normala a tensiunii arteriale o gasim in mod curent la consult de 12/8cmHg, exista destul de multe persoane care au tensiunea 9-12 / 5, 5-8cmHg, fara sa aiba nici un simptom.

In principiu, in lipsa altor simptome, este acceptata ca tensiune "normala" valoarea permanenta de peste 9/6cmHg.

Este evident ca daca o persoana are permanent valoarea tensiunii de 12/6, o valoare de 9/6 reprezinta pentru ea tensiune arteriala scazuta, si de obicei este urmata de simptome mai mult sau mai putin neplacute.

Ce simptome da tensiunea arteriala scazuta (hipotensiunea arteriala, "subtensiunea" arteriala):

Simptomele sunt de obicei date de scaderea cantitatii de oxigen care ajunge la unele organe (in special creier, inima, ficat si rinichi), iar daca situatia se prelungeste, poate fi urmata de deteriorari importante in aceste organe, uneori ireversibile.

In functie de cat de mult este scazuta tensiunea, si de modul de reactie al organismului, cele mai frecvente simptome pe care le declara pacientii cu tensiune arteriala mica sunt:

-Ameteli
-Tulburari de echilibru
-Senzatie de lesin sau chiar lesin
-Transpiratii
-Scaderea cantitatii de urina eliminata
-Dureri de inima

ATENTIE: nu toate persoanele au toate simptomele, poate exista tensiune scazuta si fara simptome sau cu alte simptome!

Ce trebuie sa faci...2004 - 2463 + Vezi răspunsul întreg

10 răspunsuri:
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am patit si eu asta..iti vine ameteala si trebuie sa stai urgent jos chiar si pe pamant ca astfel lesini..iti spun ce mi s-a intamplat mie datorita tensiunii scazute..trebuie sa oxigenezi creierul cat mai repede, sa ajunga sange la el, stai culcat cu picioarele in sus si respira si expira rar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti face stop-cardiac sau respirator nu mai stiu exact...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RayOrso6153):

Si de la astea se da coltu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru boogdan91):

Se poate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Daca adesea iti scade tensiunea insa nu te confrunti cu probleme, nu ai de ce sa-ti faci griji. Daca, insa, concomitent cu scaderea tensiunii te confrunti si cu urmatoarele simptome, e obligatoriu sa stai de vorba cu un medic. Printre simptomele care ar trebui sa iti dea de gandit se afla ameteala, lesinul, deshidratarea si o sete permanenta si inexplicabila (deshidratarea poate face ca tensiunea sa scada), problemele de concentrare, vederea incetosata, starea de greata.

Si depresia, oboseala, respiratia accelerata ori pielea palida, prea alba, rece si umeda, sunt semne ca ar trebui sa te prezinti la medic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bea din cand in cand cate un pahar de vin rosul... Stiu ca pare o gluma dar chiar iti mai ridica tensiunea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai da se poate intampla sa fii putin retardat dar nu-ti fa griji nu e vina ta...asta e ereditar. funda?big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar daca nu poate sa bei vin rosu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează