| Aquaboy a întrebat:

Daca ar fi un clasament cu boli psihice depresia pe ce loc s-ar afla ca și gravitate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depresia este o forma mai usoara si tratabila de boala psihica, de care poate scapa chiar si singur bolnavul (sau cu ajutorul anturajului).
Daca nu este rezolvata depresia, atunci starea psihica se poate agrava si boala se poate transforma in alte forme netratabile (cum este scrizofrenia).

| RoCkKiD a răspuns:

Nu exista clasamente ale bolilor mentale din acelasi motiv pentru care nu exista un clasament al bolilor in general..sunt prea multe dimensiuni ale lor si in functie de perspectiva pe care o alegi clasamentul o sa arate altfel.

Simplificand treaba, psihologia imparte bolile astea in 2, ai nevrozele, care sunt afectiuni care nu fac individul sa le rupa de realitate si psihozele unde legatura individului cu realitatea e rupta. Din acest punct de vedere depresia e o nevroza deci mai putin grava decat psihozele.

Singurul argument pentru care ai putea pune depresia sus in acest top ipotetic e faptul e ca e destul de frecventa insa nu toate depresiile sunt al fel, ele vin cu grade de gravitate iar aia usoara am simtit-o cam toti pe pielea noastra cand am trecut printr-un moment mai greu.

In plus depresia nu e boala neurodegenerativa, e clar ca n-ai idee ce inseamna conceptul.
PS: Exista boli psihice mai urate decat schizofrenia. happy

| Aquaboy explică (pentru RoCkKiD):

Se pare că tu nu ai idee;)
https://www.descopera.ro › stiinta
Rezultate de pe web
Un grup de cercetători a ajuns la o concluzie sumbră: depresia poate afecta permanent...
Nu neapărat, depresia psihotică nu e o nevroza se pare că habar nu aveai de acest tip de depresie

| Aquaboy explică (pentru Aquaboy):

Depresia e mai mult decât o boala psihica, e o boala degenerativa, afectează creierul permanent daca e netratata ani de zile. Pe lângă asta duce și la alte boli psihice mai grave.

| Aquaboy explică (pentru RoCkKiD):

Câți ani ai daca nu te superi? Care sunt mai urâte ca schizofrenia?

| Aquaboy explică (pentru RoCkKiD):

"Aia ușoară" se numește episod depresiv

| RoCkKiD a răspuns (pentru Aquaboy):

1. Descopera nu e un site de folosit ca referinta din simplul motiv ca tind sa urmareasca senzationalul si in putine cazuri au legaturi catre articolele stiintifice la care se refera. Din fericire in exemplul tau e cazul.

2. Ce ai legat tu in articolul ala nu e un exemplu de afectiune neurodegenerativa. Niste exemple ar fi boala Alzheimer sau Parkinson unde tesutul cerebral moare incet incet afectand anumite functii ale individului. In cazul tau e vorba de niste inflamatii care sunt periculoase si e un motiv in plus pentru a se ajunge la tratament ami repede dar nu o fac neurodegenerativa.

3. Cazurile cu depresie psihotica sunt un procent relativ mic din totalul de cazuri de depresie. Ele sunt serioase si necesita deja internare in institutii specializate.

4. Ai o gramada de boli dubioase dar o data ce legatura cu relitatea e rupta devin cam irelevante. Ai sindromul Cotard, Korsakoff, schizofrenia si multe altele.

| Aquaboy explică (pentru RoCkKiD):

Au un procent mic, da ți-am arătat că ele există și nu sunt neapărat nevrotice atata timp cât dau halucinatii.

Mai mult, este posibil ca acum depresia să fie tratată ca o boală degenerativă, deoarece afectează creierul progresiv, odată cu trecerea timpului. „O mai mare inflamaţie la nivel cerebral este un răspuns des întâlnit la bolile degenerative pe măsură ce acestea avansează, precum boala Alzheimer sau boala Parkinson".
Știam de sindromul cotard sau sindromul alice in tara minunilor

| Aquaboy explică (pentru RoCkKiD):

Scrie clar negru pe alb că afectează permanent creierul exact ca o boala generativă adică e ireversibil așa cum e in Parkinson. cercetătorii spun că e o boala degenerativa, ar trebui sa te documentezi despre noile studii că sunt cat se poate de logice

| Aquaboy explică (pentru Aquaboy):

Sunt mulți care nu realizează că au depresie au impresia că așa e starea lor așa sunt ei până când în final se cronicizează și unii ajung la suicid

| Joker3134 a răspuns:

Daca esti pasionat de psihologie apuca-te sa citesti carti de dezvoltare personala or sa te ajute, trust me.

| Aquaboy explică:

Eu cam așa văd clasamentul
https://youtu.be/G_3r6pwby8Y
Adică psihologia o vede așa, dar în realitate depresia eu spun că este mult mai gravă decât se știe fiind o boala neurodegenerativa, aducă în afara de schizofrenia depresia e cea mai gravă daca e netratata ani de zile.

| Cristinna31 a răspuns:

Depresia e boala secolului 21.

| batranulintelept77 a răspuns:

Depresia in sine nu este printre cele mai grave boli psihice. Chestia este ca majoritatea celorlalot boli psihice de la depresie pornesc, iar aceasta e foarte raspandita. Dar strict boala in sine nu este cea mai grava sau printre ele.

| Aquaboy explică (pentru batranulintelept77):

De aia spuneam că netratata ani de zile te pace praf, devine cronica, și în unele cazuri îți afectează creierul permanent.
Aia știu că de la depresie se declanșează și altele cea mai comuna e anxietatea