| 86wally83 a întrebat:

Daca caria a ajuns la nerv, se mai poate salva nervul? Daca nu se mai poate salva, ce solutii se gasesc pentru dintii innegriti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AllMight a răspuns:

Caria ajunsa la nerv va pune intotdeauna probleme si de asta se opteaza mereu pentru tratamentul endodontic de canal adica extragerea nervului.
Plombarea peste un nerv deja inflamat si dureros, nu va izola niciodata precum smaltul adevarat al dintelui si va exista mereu situatii ca atunci cand mananci sau bei ceva mai rece sa te doara.
De altfel plomba cade cu timpul si vei ramane iarasi cu un dinte care te deranjeaza.
Singura solutie este extragerea nervului si abia dupa aceea se plombeaza pentru prevenirea unei alte complicatii cum este abcesul sau alte infectii.

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Da, se poate salva, atata vreme cat radacina este buna, fiindca se poate scoate nervul, curata toata caria si apoi se plombeaza dintele.
Dintii inegriti se curata la stomatolog, iar pe viitor se spala cu pasta si periuta de dinti.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pasta de dinț Oral B.

| Octavian81 a răspuns:

Ciao!
Pentru probleme stomatologice, consulta un dentist. El va stii ce trebuie facut de indata ce va vedea situatia in care se afla dintele tau si cat de mult a afectat caria dintele/maseaua.