Daca nu intelegi lasa te de prostii, du te la un medic nutritionist si intreaba l pe el si vei vedea ce o sa iti spuna, aici pe TPU nu exista medici doar părerologi de 2 lei.
Da pentru ca fac si sunt in a 9a zi, doar ca eu fac detox cu niste suplimente special facute pentru asta
Promovarea detoxului e un caz de delir in masă.
Dixon, Bernard (2005). "Detox", a mass delusion. The Lancet Infectious Diseases 5 (5) (Elsevier BV). ISSN: 1473-3099. DOI: 10. 1016/s1473-3099(05)70094-3.
Iar LaSteaua este promotorul ideilor delirante culese din speechurile pseudologice ale lui Edith Kadar de pe YouTube.
Stiinta este un filtru care spune: terapia asta nu e buna, terapia ailalta nu e buna. Daca un filtru lasa sa treaca orice, inseamna ca filtrul nu e bun.
A fi la curent cu ce spun stiintele medicale nu inseamna a fi Gica Contra.
Daca Edith Kadar ar fi la curent cu ce spun stiintele medicale ar trebui sa-si inchida taraba si sa ceara stergerea de pe YouTube a videourilor in care a aparut.
Vezi Novella, Steven; Novella, Bob; Santa Maria, Cara; Novella, Jay; Bernstein, Evan (4 octombrie 2018). The Skeptics' Guide to the Universe: How To Know What's Really Real in a World Increasingly Full of Fake. Hodder & Stoughton. p. 165. ISBN 978-1-4736-9641-9. Sau ISBN 9781478988496.
O gasesti la arhiva lui Anna.
Adica?
Adica in medicina detox nu exista decât pentru alcoolici si drogati. Iar asa ceva se face internat la psihiatrie.
In rest detox faci degeaba, nu are niciun efect benefic, ba chiar poate avea efecte negative.
Ți-am mai zis: mergi la marginea pădurii îți ridici un cort acolo, pescuiești, mănânci iarbă verde, bei apă de izvor și trăiești bio.
Foarte bine ca faci o detoxifiere. Ajuti ficatul, cureti sangele si limfa. Ai numai beneficii.
Este bine sa renunti pe perioada detoxifierii la carne, prajeli, lactate, cafea, alcool etc.
De ce? pentru ca faultezi procesul de detoxifiere.
Nu il lua in seama pe doctorandus. El nu a dat niciodata vreun sfat util, e doar un Gica contra.
Adica sa nu mananci prajit in ulei, nu?
Sa faci intr o cratita fara ulei, sa prajesti asa
Fara prajeli inseamna fara prajeli. Poti gati la abur, la cuptor sau la gratar.
Daca faci detoxifiere, nu mananci carne. Ti-am mai scris asta de vreo 2 ori.
Si da, eu nu dau "sfaturi utile" pentru ca nu dau sfaturi medicale.
Am demascat niste escrocherii medicale, in rest nu e treaba mea sa-ti dau sfat medical. Daca vrei sfat medical mergi la medic.
în 8 Mai | johnnny123 a răspuns:
Nu recomandăm niciun tratament pentru că nu suntem în măsură să recomandăm tratamente. Mai mult decât atât, nici măcar doctorii nu pot recomanda tratamente fără să consulte pacientul.
Dacă vrei să-i faci mai mult rău decât bine, atunci dă-i un "tratament" pe care ți l-a recomandat un necunoscut fără pregătire medicală de pe internet.
Si daca vrei o explicatie mai rationala: credinta in detox este psihoza in masa (folie a plusieurs). Vezi articolul din The Lancet.
https://www.google.com/search?q=detox+mass+delusion
Vedetele cu detox sunt trecute de 40 de ani si stiu cum functioneaza un organism care nu mai are 20 de ani.
La 20 de ani corpul se reface rapid.
Dupa 40 de ani vorbim deja de alt metabolism, nivel scazut de enzime, nivel scazut de colagen etc etc. Asa ca o detoxifiere e binevenita.
Detoxul se face oricum, pentru că organismul tău elimină toxine constant. O cură de detox doar îl ajută pe moment. Dacă nu ai grijă la ce mănânci, efectele sunt mai slabe sau nu țin mult. E ca un restart, dar trebuie să mănânci echilibrat după, ca să fie de ajutor.
Vezi cum îți va recomanda personalul. aici sfaturi nu îți dau oameni din domeniu doar păreri