anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca iau Rispolept și Prozac ce as putea lua alaturi pentru concentrare și memorie?
Doctorul nu vrea sa îmi recomande nimic că cică nu mă ajută nimic, dar eu vad clar și sigur că am nevoie și nu e că el.Deci ce as putea sa iau pentru creier de concentrare și memorie daca iau deja Rispolept și Prozac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Daca iei risperidona si fluoxetina, nu mai lua nimic altceva.
Chiar si tratamentele foarte necesare, de exemplu in cazul unor afectiuni cronice, trebuiesc administrate cu grija si adaptate tratamentului psihiatric pe care deja il iei.Cu atat mai putin ar trebui sa iei medicamente la intamplare...

Apreciez daca tu stii mai mult decat medicul care ti-a prescris tratamentul si crezi ca aceste suplimente "pentru memorie si concentrare" te vor ajuta, chiar daca nu este asa, dar ar fi bine sa ii asculti sfatul, mai ales ca sunt aproape convinsa ca nu stii cu ce se pot combina, sau cu ce nu ar trebui sa se combine substantele pe care deja le iei.

Focuseaza-te pe tratamentul actual si incearca sa faci exercitii, de exemplu, pentru a imbunatati memoria.Suplimentele de acest gen nu numai ca sunt o iluzie, dar ar putea interactiona intr-un mod negativ cu tratamentul pe care deja il iei.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Fostul doctor psihiatru mi-a zis sa iau Neuro Optimizer, actualul zice că nu e de acord nici cu Pramistar pe care mi l-am dat una per zi când neurologul când am fost la consult la el.Eu știu mai bine ca actualul cum că concentrarea mea e in pioneze și mai am și probleme de orientare in spațiu.Cred că am sa iau 2 de Pramistar până la urmă

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

"Eu știu mai bine ca actualul"

Daca tu chiar consideri ca stii mai bine decat actualul tau medic, atunci succes!

| AvalohAlyn a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Pai știu din ceea ce simt.Am problene de concentrare și orientare in spatiu.Iar actualului nu prea ii pasa.
De ce primul îmi dădea de concentrare și asta nu? Pe care sa cred?

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

In primul rand trebuie sa vezi daca problema ta a evoluat in ultimul timp (daca da, automat se vor exclude anumite substante si se vor lua in calcul altele care pana la momentul respectiv nu erau o optiune), in al doilea rand, trebuie sa vezi daca tratamentul nu cumva era diferit si poate permitea combinatia aceasta si in al treilea rand, mai depinde si de priceperea medicului si de ce rezultate urmareste sa obtina.
Tu faci cum vrei, evident, dar problema in cazul tau nu se rezolva cu un supliment.Aceste suplimente nu numai ca nu prea ajuta la modul real pe nimeni, dar in cazul persoanelor cu tulburari psihice exista 2 scenarii: 1. le iei degeaba si nu se intampla nimic, nici pozitiv, nici negativ, dar la nivel psihologic tu esti fericit ca le iei, sau 2.le iei degeaba si mai si interactioneaza negativ cu tratamentul psihiatric.

anonim_4396
| Anonim explică:

Ai funcția cognitiva afectata din cauza depresiei, nu e recomandat sa iei altceva fiindcă și asa ți-ai "biciuit" creierul cu atâtea pastile și tot nu ai făcut nimic.
Pentru memorie poți consuma frecvent :

-peste;
-nuci;
-fructe de pădure;
-turmeric;
-legume crucifere, varza, brocoli, conopida;
-ciocolata neagra;
-semințe de floarea soarelui, semințe de in și de dovleac.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca tu crezi ca depresia trece prin dieta preponderent ierbivora, esti mai nebun ca el.

| Laura162 a răspuns:

Aici nu e vorba de a stii sau a nu stii ce simti. Evident ca tu stii cel mai bine ce simti. Ceea ce nu stii tu e cum sa combini sau sa nu combini diverse medicamente/suplimente si de ce. Doctorul care ti-a prescris Rispolept (risperidona) si Prozac (fluoxetina) stie. Poti sa-l intrebi de ce considera ca nu ai nevoie (daca intr-adevar nu iti recomanda deoarece considera ca nu e o problema) sau de ce considera ca nu ar functiona. Asta daca te linisteste sa stii motivul/rationamentul.

Poate nu luai acelasi tratament cand fostul ti-a recomandat Neuro Optimizer. Poate starea ta dpdv medical era diferita. Poate neurologul nu stia ce medicamente luai sau istoricul tau medical. Sunt mai multe motive pentru care actualul medic are opinii diferite. Pana la urma, tratamentul se face pe baza situatiei actuale, iar medicul care o cunoaste cel mai bine e actualul.

Medicamentele care actioneaza la nivelul sistemului nervos sunt in general mai complicate, iar dintre ele, antipsihoticele si antidepresivele sunt poate chiar cele mai tricky. Si au enspe mii de interactiuni. Prin urmare, nu iei nici un alt medicament sau supliment de capul tau, fara sa consulti psihiatrul curent inainte (iar daca mergi la alti specialisti, obligatoriu le spui ce medicatie iei deja). Ce preferi: dificultati de concentrare sau sa nu-si faca efectul tratamentul? Pentru ca, printre altele, asta risti cand iei alte medicamente fara sa-l consulti si cu atat mai mult daca faci contra recomandarii.

| SunnyBanani a răspuns:

Piracetam