| Bogdanpalintineanu a întrebat:

Daca mananc lamaie imediat dupa iaurt isi mai pastreaza acesta calciul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Panamax a răspuns:

Laptele matern contine 33 mg de calciu pe suta de grame. Insa adultii nu consuma lapte matern, ci lapte de provenienta animala. Intreaga industrie a laptelui are grija sa ne convinga ca de fapt laptele de vaca este bogat in calciu si ca vom duce o viata sanatoasa daca vom consuma cat mai multe produse lactate. Milioane de euro sunt investite in reclame menite sa ne inoculeze acest mesaj. Actori, cantareti si alti oameni celebri sustin consumul de lapte. Dar credeti ca cineva ne protejeaza? Se ocupa autoritatile de analiza laptelui si a efectelor lui daunatoare? Cand acesta aduce atat de multi bani in buzunarul producatorilor si al industriei farmaceutice care ne indoapa cu fel si fel de leacuri pentru bolile cu care ne alegem?

Pentru a putea absorbi calciul, corpul are nevoie de o alta componenta primordiala – magneziul. Laptele si restul produselor lactate contin o foarte mica parte de magneziu. Fara prezenta acestuia, corpul absoarbe doar 25% din continutul de calciu prezent in produsele lactate. Restul de calciu ramane neabsorbit din lipsa magneziului face mult rau. Corpul foloseste acest rest de calciu pentru a depune "mortar" pe peretii arteriali, care intr-un final ajung placi ateroscletorice. Excesul de calciu este convertit de rinichi in pietre dureroase ce blocheaza tractul urinar. De asemenea, acesta contribuie la instalarea artritei. Doza zilnica recomandata de calciu este de 1500mg si de 750 mg de magneziu.

In mod surprinzator toti vorbesc despre cat de important este aportul de calciu, dar rareori se aduce in discutie si aportul de magneziu, necesar absorbirii de catre oase a calciului. Pe langa acest fapt, magneziul este responsabil si pentru functionarea corespunzatoare a functiilor musculare si neuornale, dar si pentru mentinerea pH-ului corespunzator organismului. Magneziul, impreuna cu vitamina B6 contribuie la dizolvarea pietrelor de calciu fosfat care se formeaza din cauza consumului excesiv de produse lactate.

Incepand cu varsta de 1 an si jumatate, corpul uman incepe sa digere in mod diferit laptele. Pana la aceasta varsta laptele este alcalin. Dupa aceasta perioada insa laptele devine acid, deoarece intervine o reactie chimica diferita, in momentul in care acesta este diluat de catre sucul gastric. Are loc formarea excesiva de mucus toxic pentru om si care, ulterior, duce functionarea defectuoasa a unor organe precum ficat, stomac si plamani. In unele cazuri foarte triste copilul ajunge si la sufocare.

Tocmai din aceasta cauza natura ne-a dat minunatul dar de a ne intarca puii. Este un instinct pe care noi oamenii, l-am ignorat din motive diferite. Un alt aspect important este faptul ca noi, oamenii, detinem enzimele speciale pentru a metaboliza lactoza doar pana la varsta de 4-5 ani. Tocmai aceasta este explicatia faptului ca atat de multi adulti au intoleranta la lactoza.

In decembrie 1994 a fost publicat un studiu care a demonstrat faptul ca dimensiunile scheletului si ale masei osoase sunt programate genetic. Dimensiunea optima a scheletului se realizeaza prin aportul optim de calciu in tineretea unui individ si nu dupa aceasta etapa, asa cum sustin companiile ce produc lactate.

Si pana la urma de unde ne luam calciul si magneziul atat de necesare functionarii corecte a organismului nostru? Raspunsul este atat de simplu… din vegetale. Am facut o lista mai jos cu cele mai bogate alimente bogate in magneziu si calciu. Sper sa va fie de folos.

Cele mai bune surse de magneziu:
Fasole
Legume
Varza furajera
Migdale
Cereale integrale
Broccoli
Varza rosie
Patrunjel
Seminte de susan
Marar
Muguri de pin
Seminte de dovleac
Spanac
Cacao
Menta
Seminte de in
Arpagic
Bame
Seminte de pepene rosu

Cele mai bune surse de calciu pe suta de grame:
g (cel mai scazut continut de calciu)
Migdale-234 mg
Caise (uscate)-67 mg
Anghinare-51 mg
Fasole -135 mg
Mazare-55 mg
Tarate-70 mg
Broccoli-48 mg
Varza de Bruxelles-36 mg
Hrisca-114 mg
Varza -49 mg
Morcov -37 mg
Nuci de caju-38 mg
Conopida (fiarta)-42 mg
Andive-81 mg
Praz-52 mg
Masline-61 mg
Patrunjel-203 mg
Mazare (fiarta)-56 mg
Fistic-131 mg
Stafide-62 mg
Seminte de susan-1160 mg
Soia-60 mg
Zahar (brun)-85 mg
Tofu-128 mg
Spanac-93 mg
Seminte de floarea soarelui-120 mg
Cartof dulce-40 mg

sursa Google

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Calciul nu este anihilat de lămăie, el se păstrează și intră în stomacul tău. Ca să îți fie util, el trebui să ajungă în metabolismul tău. să fie asimilat. Toate alimentele acide acide, PH-ul sanguin sa scada, iar pentru echilibrarea lui sa se elibereze calciul din oase. Vezi (http://www.ziare.com/......-1451507).
Dar nu lua o decizie pripită dintr- afirmație unică referitoare la alimentație. Documentează-te și vei ajunge la concluzia că este mai bine să ai o alimentație diversificată, să mănânci de toate, fără să exagerezi.

Întrebări similare