|

Daca mereu am frica de familia mea si am imagini in minte despre cum imi fac rau in multe feluri daca raman singura cu ei sau merg cu ei undeva, inseamna ca sunt paranoica?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Primul lucru pe care l-as face in locul tau ar fi sa ma intreb de unde vin gandurile astea,dar nu doar asa superficial, gandeste-te profund de ce ai avea astfel de ganduri, imagini. Pune-ti intrebari cum ar fi "Au gandurile astea o baza de adevar?" sau poate pur si simplu iti faci scenarii inexistente, fii sigura ca e ceva ce tu trebuie sa stii, noi nu avem cum sa stim doar sa ne dam cu parerea..Incearca sa identifici sursa acestor scenarii si sa le dai la o parte daca nu au nici o baza de adevar.
Parintii sunt cei care trebuie sa fie un exemplu pentru tine,oameni pe care ii respecti si ii iubesti, gandeste-te ca de multe ori mintea ne joaca feste, poti sa ai tot felul de iluzii si in viata trebuie sa ai si o doza de realism, altfel o iei razna.
Nu inseamna neaparat ca esti paranoica, dar tu trebuie sa stabilesti ce naiba e cu gandurile astea si daca te reprezinta sau nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Aceste gânduri nu vin din senin.
Cum îți vin, chiar în timp ce ești cu ei?
Dar tu nu stai cu familia ta tot timpul, cum spui că ești singură cu ei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da,esti paranoică de vreme ce iti faci imagini in cap. Una este sa ti se întâmple si alta este sa ti imaginezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă ce-ți imaginezi se întâmplă doar în capul tău nu și-n realitate, atunci da, se numește paranoie.
Dacă părinții tăi te abuzează fizic sau psihic, atunci este normal să ai o anumită teamă de ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da... eu mereu sunt paranoic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează