| Cristina_Cojocaru_1998 a întrebat:

Daca te doare gatul si cu urechea ce pastile sau metode trebuie sa folosesti ca sa treaca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca te doare urechea nu iei medicamente de capul tau... mergi la un consult medical sau macar iti suni medicul de familie

Răspuns utilizator avertizat
| UserName450 a răspuns:

I. Durerea de ureche
Durerea de urechi reprezintă disconfortul care apare în această zonă şi care se mai numeşte otalgie. Afecţiunea se poate manifesta la una sau la ambele urechi şi poate varia ca intensitatea de la uşoară, ştearsă până la junghi sau durere pulsatilă(care se accentuează la intervale regulate). Click! îşi dă câteva sfaturi pentru durerea de ureche.

Cea mai frecventă cauză de otalgie la copii este otita medie (infecţie la nivelul urechii medii). La adulţi această afecţiune este mult mai rară. Simptome care pot însoţi durerea auriculară sunt: durere facială, simptome asemănătoare gripei (oboseală, febră, durere în gât, cefalee, tuse, dureri musculare), stare generală alterată, hipoacuzie (scăderea auzului) sau perceperea unor sunete neobişnuite, prurit auricular (senzaţie de mâncărime), dureri maxilare sau cervicale, dureri retroauriculare (în spatele urechii), păcănituri sau clicuri în timpul masticaţiei, dureri dentare, la copii sau sugari manifestări cum ar fi trasul sau frecatul urechilor.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Cel mai bun remediu
Durerile de urechi pot fi cauzate de otite, dar şi de anumite infecţii ale gâtului şi ale nasului. De asemenea, loviturile puternice, acumularea de ceară, insecte, apă rămasă după baie, diferenţe de presiune pot cauza dureri. Cel mai bun remediu pentru a calma o durere de ureche este să puneţi ceva cald lângă ea. Puteţi folosi un prosop pe care l-aţi înmuiat în apă fierbinte, o sticlă cu apă caldă, învelită într-un prosop sau sare grunjoasă. În acest ultim caz, se încălzesc 10 linguri cu sare, apoi se pun într-un săculeţ de pânză deasă care se ţine aproape de ureche. Vaporii degajaţi calmează durerea şi grăbesc vindecarea.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Sucurile de usturoi şi de ceapă fac minuni
În caz de infecţii, otite, folosiţi suc de usturoi. Striviţi câţiva căţei de usturoi, iar sucul rezultat picuraţi-l în ureche cu ajutorul unei pipete. Nu numai că va calma durerea, dar va ajuta şi la vindecare, deoarece usturoiul este un antibiotic natural. Şi sucul de la o ceapă zdrobită, aplicat pe o bucăţică de vată ce va fi introdusă în ureche, calmează, de asemenea, durerile.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Uleiul de urechelniţă te scapă de durere
ca să scapi de disconfort poţi să apelezi la cataplasme cu frunzele proaspete. Frunzele se introduc într-o cană cu apă fierbinte, se lasă 10-15 secunde, se scot, se presează şi se aplică, sub formă de cataplasmă, în spatele urechii. dacă aveţi la îndemână tinctură, puteţi pune câte 2-3 picături în ureche, de 3 ori pe zi.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Tinctura de propolis tratează otita, urzica scade inflamaţia
Tinctura de propolis este o metodă naturală foarte bună pentru urechile bolnave. Ca să scăpaţi de dureri, puneţi câte o picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile. Este bine de ştiut că şi ceaiul de urzică scade inflamaţia. Faceţi infuzie dintr-o lingură de flori la 250 ml de apă clocotită. După 5 minute, se strecoară, şi se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Sucul de lămâie şi uleiul de măsline calmează disconforul
Sucul de lămâie este un remediu pentru a stopa secreţiile urechii. Se pune câte o picătură de suc de lămâie în fiecare ureche, în fiecare seară, până la dispariţia completă a problemei. O linhuriţă de ulri de măsline încălzită poate fi salvatoare. Cu ajutorul unei pipete se toarnă în urechea bolnavă trei picături de două ori pe zi.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Când trebuie să mergi la doctor
Sunt în cazuri în care aceste remedii nu pot da rezultatele aşteptate, iar simptomele persistă şi se agravează. Atunci când o durere de ureche este acompaniată de plâns excesiv, în cazul copiilor, febră mare, ameţeală, tumefacţiesau slăbiciunea musculaturii faciale este cazul să consultaţi un medic.

II. Durerea in gat
Sezonul rece aduce din păcate o multitudine de probleme de sănătate, în special răceli, gripe şi diferite infecţii la nivelul gâtului. Înainte de a apela la antibiotic, îţi oferim câteva remedii care să combată neplăcutele dureri de gât.

Gargara cu sare

Sarea acţionează ca un antiseptic ajutând la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi fă gargară de cel puţin patru ori pe zi.

Mierea

Aceasta are proprietăţi antibacteriene care ajută la procesul de refacere. În plus, contribuie la fluidizarea secreţiilor şi reduce inflamaţia. Adaugă 2 linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi bea de câteva ori pe zi. O poţi adăuga şi în ceaiul preferat. Ia o lingură de miere şi înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât şi pentru a te ajuta să ai un somn liniştit.

Lămâia

Ia o jumătate de lămâie, presară sare şi piper peste ea şi încearcă să o mânânci. O altă opţiune este aceea de a face gargară cu suc de lămâie diluat într-o cantitate egală de apă călduţă. Poţi face o limonadă călduţă cu sucul de la jumătate de lămâie, o lingură de miere şi o ceaşcă de apă caldă.

Usturoiul

Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gâtului. Conţine alicină care ajută la omorârea bacteriilor care dau dureri în gât. Dacă nu îl poţi consuma în formă naturală, poţi lua capsule.

Scorţişoara

Amestecă un beţişor de scorţişoară cu puţin piper şi fierbe-le în două ceşti de apă pentru câteva minute. Strecoară lichidul şi adaugă o lingură de miere. Bea cât este fierbinte, o dată pe zi, timp de o săptămână. Mai poţi amesteca câteva picături de ulei de scorţişoară cu o lingură de miere. Consumă acest amestec de două ori pe zi pentru a calma durerile şi inflamaţia.

Turmericul

Acesta are puternice proprietăţi antiseptice. Adaugă un sfert de lingură de pudră de turmeric şi adaug-o într-un pahar de apă caldă. Amestecă bine şi bea dimineaţa, pe stomacul gol, o dată pe zi, timp de trei-patru zile.

Schinduful

Pentru gargară, adaugă două linguri de seminţe de schinduf în şase ceşti de apă şi fierbe-le aproximativ jumătate de oră. După ce ajunge la temperatura camerei, filtrează lichidul şi bea-l de trei-patru ori pe zi. Schinduful dizolvă mucusul şi ajută la calmarea durerilor şi inflamaţiei.

Incearca-le pe acestea, plus ca trebuie sa te duci la medic.

| prostuludzeu a răspuns:

Ketorol