| Radandam a întrebat:

De 4 zile a început problema. In cursul zilei, mai mult spre seara vad, respir mai greu, gen simt presiune in piept, dar ce ma sperie este ca durerea este în zona inimii... temperatura am 36, 7 - 36, 9. Vârsta este de aproape 20 de ani, am 175 cm și 83 de kg. Am ceva kilograme în plus, pe fond ca nu fac mișcare stand în casa. Nu îmi curge nasul, nu strănut, rar dacă tușesc, de 4-5 ori toată ziua.M-am gândit ca pot avea covid19 sau o răceală la plămâni, poate ceva cu inima... Sunt șanse sa mor dacă as avea covid? M-ați sfătui sa apelez la spital doar dacă ma simt rău și nu pot sta acasă, nu? Dar dacă este prea târziu stand sa îmi fie foarte rău și pot muri? Nu consum cafea, nu fumez, nu beau, doar apa. Pot spune ca ziua am momente unele in care sunt chiar bine, dar am si unele momente spre seara mai mult, când respir mai greu și ma doare sau ma rog e o senzație acolo spre inima. De 4 zile am luat Biorinil pentru a ma ajuta sa respir mai bine și Vitamina C, vreo 3 zile și paracetamol. Strict ca șanse, ma poate afecta pana la moarte dacă as avea covid19? Și dacă ar fi sa fac forma grava de Covid19 pana acum eram la spital?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Radandam: Strict ca șanse, ma poate afecta pana la moarte dacă as avea covid19?"

"geniile" ca tine, sunt imune! și la logică

"Radandam: este prea târziu stand sa îmi fie foarte rău și pot muri?" - cu asta ne-ai intristat cu totul!

| Overeem a răspuns:

Durerea este cauzata de anxietate, de ipohondrie, tu induci tot datorita felului cum gândești.Nu o sa mori stai liniștit, ești tânăr, gândește pozitiv căci altfel te vei îmbolnăvi mintal și va fi mai rău. daca stai numai in casa nu ai cum sa iei virusul, sau dacă te duci până la magazin, porți masca, te speli pe mâini și atât, și câteodată dezinfectezi cleanta de la ușa/uși.
Mie mi se întâmplă uneori de la stres, depresie și anxietate să mă simt agitat, îți autoproiectezi deja viitorul, moartea etc.pai daca mereu te stresezi și panichezi in condițiile astea da, te va lua virusul sub roți că îți scade imunitatea organismului și devii vulnerabil. senzația aceea este produsa de anxietate, fiindcă seara te gândești mai intens la acest lucru neavând nimic de făcut, meditezi prea mult asupra acestui virus. nu mori așa cum crezi tu, trebuie sa prezinți insuficienta respiratorie severa ca sa se producă acest lucru, durerea din piept e indusa de psihicul tau.

| AllMight a răspuns:

Covid nu cred. Nu sunt specialist, dar ar trebui sa ai simptome toata ziua nu doar seara ca nu e ca si cum virusul doarme seara.
Poate e ceva cu digestia, un reflux gastric mai ofera o senzatie de durere/arsura in piept de parca te-ar durea inima. Eu mai am asta cateodata.
Incearca un nurofen express 400 mg sau un algocalmin pentru dureri si vezi cum te simti.
Nu lua paracetamol prea mult ca ficatul nu va fi prea fericit, daca nu ai simptome de raceala nu ai de ce.
Mai degraba as recomanda un ceai de musetel seara.
Evident daca crezi ca ceva nu e in regula, mergi la medicul de familie pentru un consult.
Sanatate.

| joghu22 a răspuns:

Aoleu, acum dacă răcești puțin sau nu mai poți respira, gata covid! Numai covid, covid!
Sfatul este sa te pui sa faci mișcare, poți face altceva mai grav decât covid! De la sedentarism, se învăluie inima cu grăsime și nu este bine, plus ca poți face și diabet, hemoroizi. Fa mișcare, aleargă, dansează prin casa, găsește-ți de lucru dar nu mai sta! Nu te gândi la moarte, covidu asta nu te omoară dacă nu ai alte afecțiuni! Schimba-ți stilul alimentar. InceRca sa faci și câteva exerciții de respiratie, sunt pe net o grămada, poți face și aerosoli, îți iei un aparat și fiole. Dacă ai suspiciuni de COVID totuși, fa-ți un test, analize pentru liniștea ta. Sănătate!

| afganistan2014 a răspuns:

Asta ca fumezi