| Cristinna31 a întrebat:

De ce inima începe să bată mai tare atunci când suntem expuși la căldură excesivă, atunci când nu putem respira, atunci când nu dormim suficient sau atunci când ne e somn și ne străduim să stăm treji?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| IanaIana9 a răspuns:

Când temperatura aerului crește, corpul uman încearcă să-și mențină temperatura prin intermediul transpirației și dilatării vaselor de sânge, ca rezultat inima bate mai repede, iar tensiunea arterială scade.Acest lucru poate determina apariția unor complicații la pacienții cardiaci.
Dar dacă nu ești cardiac, este normal acest lucru pe perioada caniculei.Dar trebuie cât mai multă hidratare, deshidratarea suprasolicită inima.

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Se exercita un stres asupra noastră iar creierul comanda asta pentru o mai buna oxigenare

| Mosotti a răspuns:

Pentru ca scade cantitatea de oxigen si atunci inima compenseaza dand pulsul mai sus ca sa intre mai mult. Adica sinteza oxigenului poate scade in acele situatii stresante pentru organism.

| Frank51 a răspuns:

Orice actiune are o reactiune.