anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu îmi vine menstruația, în condițiile în care eu nu mi-am început viața sexuală și trebuia să îmi vină azi, pe 9 septembrie? Menționez că iau anticoncepționalele Yasmin din iunie și până acum îmi venea menstruația la timp, numai acum nu. Nici simptome nu prea am.

Am făcut o pauză de o săptămână în care nu am mai luat deloc, iar de ieri seara, am inceput să le iau înapoi, dar niciun semn, nimic. Am PCOS diagnosticat de 5 ani.

O fi vreun motiv de îngrijorare? De când iau pastilele astea, este prima dată când am problema asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| angel6lust a răspuns:

Nu cred, dar pare doar ceva simptom al PCOS.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Mai Fatima.mai, ce ne facem noi cu tine, ia zi? Tocmai ai spus că ai fost diagnosticata cu PCOS care are printre altele, că simptoma generala iregularitatea ciclului menstrual. Asta e una. Doi, ești foarte tânără. Sunt femei a căror ciclu menstrual s-au reglat "pe bune" după 25 de ani. Fiecare om e diferit. Fiecare are furtunile sale hormonale cât și mici dereglări cauzate de varii condiții și factori. Nu te mai îngrijora atât, totul e bine.

| Cora0101 a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Știu, doar că e prima dată când mi se întâmplă asta, de când iau noile anticoncepționale și mă gândeam că de fapt ele îmi distruge corpul și că nu ar fi normal să mi se întâmple asta. De asta am și pus întrebarea asta, dar mulțumesc, m-am mai liniștit puțin. Aștept să îmi vină...

| gabeth1966 a răspuns:

Una din finele mele a avut astfel de probleme. A mers la diferiți specialiști și a primit tot felul de tratamente cu hormoni. Când s-au căsătorit era sigură că va rămâne gravidă și va scăpa de chin. A durat 5 ani de tratamente la alt medic, a ajuns la dl Dr Onofriescu Mircea la Iași, și deși la Vaslui nu i se dădea nici o sansa, la Iași a primit tratament și supraveghere, in septembrie 2014, menstruația s-a reglat într-o oarecare măsură, iar în iunie 2015 a rămas gravidă, apoi pe 18 martie 2016 a adus pe lume un băiețel minunat!
Deci, concluzia mea este să cauți și o altă opțiune. Una din fetele mele avea niște dureri groaznice. Luna de lună se tăvălea, la propriu, de durere. La Bârlad, fel de fel de tratamente, iar la Bacău ia prescris un medicament FEMICUR, ovule, iar acum este ok, căsătorită și acele vremuri au apus de mult. Multă sănătate!

| Cora0101 a răspuns (pentru gabeth1966):

Mulțumesc frumos!

Da, așa se manifestă și la mine simptomele când sunt la menstruație. Cu absolut nimic nu îmi trece, nicio pastilă, nimic. Doar căldura mă ajută. Am primit și eu niște ovule, dar nu le-am mai luat, fiindcă mă jenează și dă o senzație ciudată în acel loc, unde se pun ovulele.