| Tourniquet a întrebat:

De la ce provine sughitul? Cum pot scapa de el? straight face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LoveMusic a răspuns:

Este o contracţie bruscă a diafragmei, însoţită de un zgomot nearticulat, cauzată de trecerea aerului prin glotă sau sunt contracţii ale muşchilor respiratori.Sughiţul este un act involuntar datorat unor iritaţii nervoase provenite din mediul aparatului digestiv.Nervii iritaţi produc contracţia muşchiului diafragm. El nu constitue un simptom de gravitate, doar dacă devine cronic.La sughiţul normal, nu ai nevoie de nici un medicament.Este o problemă mică dar foarte supărătoare şi uneori, poate deveni jenantă.

Uite 10 metode care le ştiu şi funcţionează:

1. Ia un pahar cu apă, pune 2 şerveţele peste gura paharului (să nu fie parfumate), sau o batistă de material şi bea încet din el.

2. Ţine-ţi respiraţia câteva secunde.

3. Poţi bea vreo 3 guriţe mici de apă cu pauză între ele.

4. Poţi sări (nu merge chiar de fiecare dată)

5. Poţi lua 1-2 (depinde cum îţi trece) de miere sau zahăr.

6. Îţi poţi pune zahăr sub limbă (puţin, nu foarte mult)

7. Poţi mesteca o bucăţică sau coajă de pâine.

8. Poţi mesteca vreo 2 frunze de menta (spălate bineînţeles), cat mai mult timp deoarece calmează şi stomacul.

9. Poţi ţine mâinile în apă foarte rece, în jur de 1-2 minute.

10.Cineva te poate stropi cu apă rece prin surprindere pe faţă şi gât.

Sper că ţi-am fost de ajutor şi îţi doresc să dispară sugiţul.Succes kiss

10 răspunsuri:
| Ea12345 a răspuns:

Nimeni nu stie inca de unde provine sughitul tongue
Poti bea apa, sau iti poti tine respiratia...happy

| Live.Laugh.Love a răspuns:

Sughitul vine de la diafragma, de la inima happy
se poate scapa de el:
- printr-o sperietura
- tinandu-ti respiratia
- band apa tinandu-ti respiratia
- [ cica am auzit ] sarind

| Razvy197 a răspuns:

Daca ai sti ce ma enerveaza pe mine sughitul. Daca rad in hohote sughit si pana nu beau 1 litru de apa nu imi dispare sughitul. offf doamne.Sau cand beau suc Coca-Cola sau Pepsi sughit nu stiu chiar de ce.

| syme a răspuns:

Sughitul este generat in general de diafragm. Daca nu este nimic grav, el va trece de la sine.
Daca in schimb sughiti frecvent si mult, este recomandat sa mergi la un medic.

| Dyingfetus a răspuns:

Sughitul e un fel de bula de aer care iti vine de la inima pe gura si daca bei apa nu poti sughita, logic.si bei apa fara oprire si nu o sa mai sughiti.winking

| AvalohAlyn a răspuns:

27-05-2004



Printeaza Trimite pe email
Trimite pe YM Redimensioneaza


Ascultaţi acum live




Stiri de Ultima ora
♦Moartea a cosit din nou pe terenul de fotbal - VIDEO
♦Michelle Obama promoveaza fotbalul in SUA - VEZI VIDEO
♦Mazare, cercetat din nou pentru utilizare de insemne naziste
♦Al-Qaida le cere musulmanilor din Occident sa urmeze exemplul atacatorului de la Fort Hood
♦Un roman din zece sufera de o boala cronica de rinichi
♦Rusia s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Davis
♦James Cameron, acuzat ca a plagiat scenariul de la Avatar
Toate stirile...

Sughiţul, cauze şi tratament

Sughiţul este un act involuntar ce apare din cauza unor iritaţii nervoase provenite din mediul aparatului digestiv. Nervii iritaţi produc contracţia muşchiului diafragm. Acest simptom apare mai frecvent după ingestia unor alimente iritante pentru stomac, ca de exemplu ardei iute, piper, băuturi alcoolice concentrate, medicamente sau după o alimentaţie abundentă. Deşi sughiţul survine şi după boli ale esofagului şi stomacului, el nu constituie un simptom de gravitate decît dacă devine cronic. Suprimarea sa poate fi făcută prin înghiţirea unei linguri de zahăr pudră sau a unei bucăţi de pîine cu coajă. Se mai poate bea un pahar cu apă rece, cît mai încet, în mai multe înghiţituri sau dintr-o dată, pe nerăsuflate. Plantele vin şi ele în ajutorul persoanei care sughiţă. Mestecarea cîtorva frunze de tarhon sau de mentă, cît mai mult timp, este binevenită, calmînd stomacul. Un alt remediu indicat pentru combaterea sughiţului este reţinerea respiraţiei cît mai mult timp posibil. Se inspiră brusc, apoi respiraţia este "tăiată" cîteva secunde. De asemenea, se stropeşte faţa şi gîtul, prin surprindere, cu apă rece, sau se sperie persoana în cauză prin producerea în apropiere a unui zgomot puternic. Sughiţul dispare şi dacă se apasă pe abdomen, cu palma, la jumătatea distanţei dintre stern şi ombilic. (C. P.)

| stropica a răspuns:

Eu de fiecare data cand imi tin respitatia imi trece...

| bbyforce a răspuns:

Am vazut o emisiune la Tv mai d mult p un canal specializat in medicina.Prin tratatamente medicale nu au reusit au
sprijinito d un perete sh a stat cateva minute in cap happy si i a trecut laughing asa fac eu d fiecaare data sa stii ca functioneaza

Stefan
| Stefan a răspuns:

Sughitul apare atunci cand muschii se contracta brusc, iar aerul patrunde in plamani. În momentul cand se intampla acest lucru gatul reactioneaza si intrerupe patrunderea aerului, Astfel apare sughitul. Unele persoane sughita pentru ca au mancat foarte mult, altele cand intra in contact cu aerul rece, altele persoane sughita cand beau diferite bauturi. Pentru a scapa de sughit.fie iti tii respiratia sau bei un pahar cu apa. O alta metoda mai buna este sa respiri intr-o punga de hartie circa 2 minute.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sughitul se datoreaza aparatului digestiv si a diafragmei.Deobicei,sughitul apare cand aparatul digestiv ingurcita mai multa mancare ca deobicei.Asa ne spune noua ca stomacul are multa mancare de prelucrat si ca trebuie sa ne oprim din mancat.
Ibig grine unde apare sughitul?
R:Sughitul apare de la aparatul digestiv - Stomac si ficat.Cand bagi mult intr-o punga la inghesuiala somoiage de hartie igienica mototolite, mai raman goluri.Asa este si in stomac.Acele "goluri de aer" din stomac forbeaza mici "bule" de aer care trebuiesc eliminate.

Mie imi trece de multe ori in mai multe feluri:
1.Stau in cap, langa un perete(sprijinit cu picioarele de perete)

2. Iau 1 gram MAXIM de zahar sub limba si astept sa se topeasca.

3. Iau o punga din hartie(din aceea inchisa la culoare.gasiti in comert)si o duc la nas si gura.Inspir si expir de vreo 10 ori.Acidul carbonic va intra in sange si va spune stomacului sa nu mai regurciteze.
Sper ca ti-am fost de ajutor happy

Întrebări similare