|

De la ce se face apendicita?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Apendicita se face de la seminţe, dar nu e neapărat. Dacă te doare burta în partea dreaptă, îţi amorţeşte piciorul şi mai multe, du-te la un control. Nu vreau să te sperii, dar dacă nu te operezi la timp poate pocni (şi mori). La mine era să pocnească dacă mai stăteam o zi. Minune de la Dumnezeu că m-am dus la doctor. Te internează direct dacă ai. I-aţi o sacoşă cu iaurt sau ceva de mâncat(recomandat iaurt, mai merg şi alte lucruri uşoare).
Se ţine un regim cât eşti în spital, şi după o săptămâna.
Primele 5 zile:
- prima zi- apă, compot, ceai indulcit;
- a doua zi - asemenea + supă strecurată foarte bine;
- a treia zi - asemenea + piure de cartofi + iaurt slab;
- a patra zi - + brânză de vaci, un ou fiert moale;
- a cincea zi - la fel ca in primele patru zile + carne vita sau de pui - fiarta, 1-2 felii de paine.
Nu sunt permise 2 săptămâni: varză, mazăre, fasole, fructe crude, legume crude, prăjeli, băuturi acidulate, grăsimi.(de asta nu prea ştiam)
După ce te externează o săptămâna nu ai voie să mănânci decât ce mâncai în a 5 a zi.
După aceea, se reia treptat alimentaţia.
Uite aici simptomele:
Acestea sunt variate insa prezinta anumite caracteristici:
- durerea - are initial sediul in epigastru (capul pieptului) si periombilical, pentru ca ulterior sa-si modifice sediul in fosa iliaca dreapta, frecvent iradiind la nivelul membrului inferior drept; durerea este de intensitate diferita si variabila de la un stadiu la altul; daca initial are aspectul unui disconfort abdominal, ulterior poate deveni intensa si chiar cu aparare musculara (abdomenul devine tare la palpare)
- inapetenta (lipsa poftei de mancare), greata si varsaturile, constipatia sau diareea sunt alte simptome care pot aparea
- subfebrilitatea este posibila - febra nu foarte ridicata.

In anumite cazuri poate evolua foarte rapid fara simptome reprezentative, motiv pentru care prezentarea la medicul specialist este o urgenta; aceste cazuri...2009 - 2354 + Vezi răspunsul întreg

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Apendicita e o infectie, nu se face musai de la seminte(pot reprezenta un factor de risc in aparitia infectiei, dar nu e singurul factor declansator, oricum, eu tind sa cred ca e doar un mit faza cu semintele...).
Eu am facut apendicita si nu mananc seminte aproape deloc, cu atat mai putin cu tot cu coaja.
Pur si simplu se infecteaza o "prelungire" a intestinului, care trebuie operata si scoasa din organism. Daca operatia nu este facuta in timp util, se sparge si lasa puroiul sa ajunga in organism (peritonita).
"Nu exista factori de risc specifici pentru aparitia apendicitei, insa s-a observat un istoric familial predispozant pentru aceasta afectiune (prin mostenirea unor particularitati anatomice si fiziologice de la parinti)."
http://www.copilul.ro/sanatate-copii/boli-obisnuite/Apendicita-a3020.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De la cojile de seminte, de la semintele de la rosii si ardei ...etc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca mananci seminte cu coji, cojile se strang intr-un intestin (mat) si acela trebuie taia. (aceea este apendicita ). Deasta nu mai mananc eu seminte

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru kiruxi97):

Dar se face numai de la seminte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează