| SunshineSunrise a întrebat:

De la ce se poate face streptococ? Infectia aceea spre plamani? Mentionez ca am aproape 6 ani de când fumez (De la 13) dar mi-e greu să cred ca de la țigări e. Pe lângă asta la analize mi-au zis ca sunt sanse 100% sa fac ciroza daca nu fac tratament ca cică am ficatul varza. Eu beau doar odata la 2 săptămâni și am avut o perioadă acum 4 luni cand consumam boabe (ecstasy) cam 3 săptămâni aproape in fiecare zi. Credeti ca acestea ar putea fi cauzele? Altii consumă mai multe chestii si nu au nimic. Sau e o pură întâmplare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| AdelinaC a răspuns:

Infectia pulmonara ai luat-o de la altcineva care era infectat si tu ai respirat acelasi aer cu el. Conditiile tale de viata duc la scaderea imunitatii si in acest fel iei infectii mult mai usor decat alti oameni. Streptococul nu sta in tigara, dar fumatul duce printre altele si la secretii bronsice care scad capacitatea plamanului de a se apara si astfel infectiile apar mult mai usor si dureaza mai mult.
Legat de functia hepatica, aproape sigur ca alcoolul si drogurile reprezinta cauze si vei ajunge cam rau daca nu renunti la ele.

Răspuns utilizator avertizat
| AdelinaC a răspuns (pentru SunshineSunrise):

Pai nu trebuie sa fumezi dupa altii, ma refeream la faptul ca poti merge cu autobuzul sau sa stai intr-o zona aglomerata unde tuseste sau stranuta cineva infectat cu streptococ si tu sa iei infectia.

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, de la toate.
Alții consumă de toate și nu au nimic.
De unde știi tu sau ei că nu au nimic?
Și-au făcut analizele?
Alcoolul est toxic, adică otravă, că îl bei des sau rar, tot otravă e.
Extasy tot otravă e, tot ficatul se ocupă de ea.
Substanțele străine, periculoase, otrăvitoare din țigări, tot ficatul se chinuie să le distrugă și să le elimine. Așa că ceea ce ți se întâmplă nu este pură întâmplare, este realitatea pură a acțiunilor tale distructive. Dacă renunți, corpul se curăță și se regenerează singur. Dacă nu, trece de la varză stricată la putredă.