anonim_4396
| Anonim întreabă:

De trei ani sunt foarte stresata pentru scoala.Parintii nu ma cearta, nu se pune presiune pe mine dar mi-e groaza sa ies la tabla si chestii de genul asta. Odata am lesinat.Acum ametesc si efectiv imi tremura mana in acel moment.Sunt foarte nervoasa si stresata.Imi fac analizele de sange in fiecare an si mereu sunt ok.Ce as putea sa am?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Un psiholog te-ar putea ajuta. Posibil sa fie anxietate sociala. Te temi ca vor rade colegii de tine? Te gandesti ca sunt toti ochii pe tine sau te temi ca nu stii si primesti nota mica?

| Euanonim6666 a răspuns (pentru Ineys):

Nu neapărat, mai mult mă tem că nu voi ştii.Nu pentru notă.

| Ineys a răspuns (pentru Euanonim6666):

Atunci te pregatesti suficient de bine incat sa nu ai emotii cand iesi la tabla si ai rezolvat problema.

| JicaContra a răspuns:

Fobie, atacuri de panica, etc.
daca nu ai nimic fizic, atunci numai un psiholog/psihiatru te poate ajuta, cauta unul

| seth2016 a răspuns:

Se numeste trac, ca sa nu-i zic anxietate de performanta laughing. Si mie mi s-a intamplat odata cu toate ca fac foarte des prezentari si ma simt in largul meu sa vorbesc in public.

La scoala poti vorbi cu profesorii sa nu te scoata la tabla si sa te asculte individual, separat.

Unii sunt batuti in cap si va trebui sa-i bagi la inaintare pe parintii tai care pot fi mai convingatori.

Daca ai de facut o prezentare poti sa o inregistrezi acasa si sa o prezinti la scoala pe laptop si proiector.

Sau poti scrie si o colega poate citi ce ai scris. Aplauzele le primesti insa tu.

Bafta!

anonim_4396
| Anonim explică:

Suna a anxietate, te gandesti mult la viitor, ce ce ar fi daca, la cum ar fi, etc. in timp te vei obisnui cu asta si te vei accepta asa. un psiholog te poate ajuta

anonim_4396
| Anonim explică:

Deci este cam asa. Exceptand scoala, tu stai intre pameni reali sau stai pe calculator in casa toata ziua? Pentru ca solutia este sa stai intre oameni, sa vorbesti cu colegii ca sa te obisnuiesti. (Daca zici ca nu-i alimentatia problema)

| Euanonim6666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am prieteni, ies cu ei.Altfel sunt foarte ok, ies pe afara.

| Anonim explică (pentru Euanonim6666):

Si inainte de scoala, iei micul dejun?

| Euanonim6666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ciugulesc cate ceva

anonim_4396
| Anonim explică:

E posibil sa ai si un deficit de serotonina,
cand mai cresti, poate o relatie, imbratisari cu persoana iubita, ti-ar putea creste usor nivelurile serotoninei din creier si sa se amelioreze starile de anxietate.

| Iuli122122 a răspuns:

Am patit la fel in clasa a6-a imi venea sa vomit cand era vorba de scoala...am crezut ca am apendice, de fapt era vorba de frica de esec...am fost si la doctor nu mi.au gasit nimic singura solutie, pshiholog, sau doar astepti sa mai cresti is a 11-a si mi-e ca debia astept sa iee tabla laughing mai ales la romana ce in a6a era groaznic..imi era frica sa nu ma certe profa