| misssuccubus a întrebat:

Deci am citit un studiu interesant despre vaccinul anti covid, 6 oameni au murit dupa ce au primit un vaccin fals Pfizer, cu efect placebo, sare cu apa. dintre cei 6 doar 2 au primit vaccinul real. E posibil ca unii oameni sa moara din cauza unui efect placebo foarte puternic produs de frica fata de vaccin? Daca 4 au murit dupa ce au crezut ca au primit vaccinul adevarat dar era apa de fapt.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Scrie acolo ca au murit din cauza vaccinului? Nu cred.

| Panamax a răspuns:

La ce sume de bani sunt in joc, niciun studiu nu este de incredere

| DeletedAccount a răspuns:

Alt conspirationist sau care a pocat in plasa unei stiri conspirationiste...
Crezi ca Uniunea Europeana si Organizatia Mondiala a Sanatatii ingaduie asa ceva? De ce nu este asa peste tot? De ce nimeni n-a venit cu studii impotriva vaccinului la nivel molecular aratand ca e apa cu sare?
Ori vorbim de o teorie conspirationista/stire falsa, ori de niste oameni rau intentionati care se dau responsabili de vaccinare dar de fapt iau banii la lume bagandu-le apa cu sare.

| Cksihja a răspuns:

Nu știu cât de adevărată este știrea, dacă era un studiu real oamenii erau duși la spital și li se administra medicamente în caz că apăreau complicații.
Frica de vaccin și în general de orice lucruri poate cauza un infarct, sunt o mulțime de cazuri în care oamenii care s-au speriat și au făcut infarct.
Într-un astfel de caz oamenii care s-au vaccinat cu sare au crezut că sunt protejați și au ieșit în lume și au luat boala, nu s-au dus la doctor deoarece au crezut că au anticorpi, au făcut apoi complicații și au murit.
După mine un astfel de studiu nu ar putea avea loc.

| Laura162 a răspuns:

Ce ai citit tu se refera la testele clinice de faze 2-3 din perioada 23 aprilie - 14 noiembrie 2020, rezultate care apar in documentele trimise pentru autorizatii de urgenta (temporare). Studiul de faza 3 continua, dar datele respective sunt extrase pana in 14 noiembrie.

Au existat 2 grupuri: grupul de vaccin si grupul de placebo (aici ser fiziologic). Studiu de tip double-blind placebo. Nici participantii, nici echipa nu stiu cine ce a primit pana in momentul incheierii studiului, retragerii voluntarului sau ceva medical care necesita unblinding (decesul se incadreaza). Toti voluntarii sunt informati ca e posibil sa primeasca placebo, e un risc asumat.

In total au fost 6 decese: 4 in grupul de placebo si 2 in grupul de vaccin. Dintre cele din grupul placebo: 2 cauze necunoscute, 1 infarct miocardic si 1 AVC hemoragic. 3 din 4 au fost in categoria 55+, unde IMA si AVC nu sunt tocmai surprinzatoare. In momentul in care faci astfel de studii si obtii niste date, le compari cu populatia generala. La cate cazuri de AVC hemoragic sau IMA te astepti in populatia generala, in categoria 55+ oricum? Nu devin brusc imuni la AVC sau IMA fiindca s-au inscris in studiu. In cazul de fata, nu depaseste cazurile asteptate in populatia generala, deci e ok, e in graficul normal. Bine, nu ca n-am stii ca serul fiziologic nu te omoara laughing

Stresul, anxietatea, sperietura, etc sunt factori de risc pentru AVC si IMA, mai ales a la long, deci teoretic e posibil sa mori de frica vaccinului. In cazul celor 4, nu am vazut sa fie date alte detalii decat cauza mortii si varsta... deci nu prea avem cum sa stim daca au facut IMA de frica vaccinului sau nu. (Personal, nu mi se pare plausibil... adica de ce te-ai duce sa te vaccinezi cu ceva de care ti-e atat de frica de dai in infarct?)

| Laura162 a răspuns:

"A total of six (2 vaccine, 4 placebo) of 43, 448 enrolled participants (0.01%) died during the reporting period from April 29, 2020 (first participant, first visit) to November 14, 2020 (cutoff date). Both vaccine recipients were >55 years of age; one experienced a cardiac arrest 62 days after vaccination #2 and died 3 days later, and the other died from arteriosclerosis 3 days after vaccination #1. The placebo recipients died from myocardial infarction (n=1), hemorrhagic stroke (n=1) or unknown causes (n=2); three of the four deaths occurred in the older group (>55 years of age). All deaths represent events that occur in the general population of the age groups where they occurred, at a similar rate."
Sursa: https://www.fda.gov/media/144245/download