| Rakanishuu a întrebat:

Deci mie imi trebuie aparat dentar dar eu vreau unul de purtat pe timpul noptii, in nici un caz ziua. Am nevoie de informatii detaliate despre ele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| elisa820 a răspuns:

Nu ti-l recomand aparatul mobil pentru ca se sparge foarte usor!

| elisa820 a răspuns:

Depinde de problemele tale! Daca ai probleme mici aparatul il ti 2-3 anisi daca ai probleme mai grave il ti mai mult timp!

| iloveusa a răspuns:

Deci aparatul mobil nu prea rezolvă mare lucru. Dacă chiar vrei să ţi se îndrepte dinţii îţi trebuie aparat fix.Eu am avut pentru 2 ani şi jumătate(acum trebuie să îl dau jos, abia aştept) şi pot să spun că după ce te obişnuieşti cu resturile rămase între dinţi şi poreclele din partea cocalarilor care sunt proşti ca naiba, totul e ok.Verişoara mea a avut aparat mobil şi noi avem aceeaşi problemă, dar ei nu i s-au îndreptat dinţii deloc.Acum tu decizi cum crezi că e mai bine, eu ţi-am dat doar o sugestie şi un exemplu, iar dentistul tău îţi poate spune mai multe. Dacă eşti în generală eu zic să te duci acum să îţi pui aparatul, pentru ca să ai dinţii perfecţi înainte de începerea liceului.

| Rakanishuu explică (pentru iloveusa):

Mda, pai din pacate sunt deja la liceu laughing) si parca vad cum o sa ma porecleasca toti fraierii oh go on

| pufulete_5719 a răspuns (pentru Rakanishuu):

Eu am avut norocul ca inainte cu 2 luni sa ajung la liceu sa-l dau jos...dar in generala si mie mi se intamplau chestii de genulstraight face toti ma porecleau mai ales ca sunt de la sat si tarani nu-si dau seama pentru ce este si la ce ajuta....la inceput imi era foarte greu dar dupa m-am obisnuit pentru ca ma gandeam ca ei poate au o dantura praf si n-au bani sa si-o faca laughing)
Ma rog daca tu chiar vrei sa-ti faci dantura perfecta apuca-te de acum pentru ca mai tarziu poate fi prea tarziustraight face

| Rakanishuu explică (pentru pufulete_5719):

Nici vorba... mi-l pun cand trec la facultate si cu asta basta! laughing

| pufulete_5719 a răspuns:

Buna....eu am purtat aparat dentar aproximativ 3 ani:d.Acum depinde de problema pe care o ai, iar daca doctorul hotaraste ca se poate rezolva cu un aparat dentar mobil e bine. Uite de exemplu eu inainte sa-mi pun aparat dentar fix am purtat unul mobil pentru a-mi largi maxilarul iar acum dupa ce am purtat aparatul fix, port un aparat dentar mobil pe timpul noptii pentru a nu mi se indeparta dintii la loc dar asta il voi purta pentru putin timp. Cel mai bine ar fi sa consulti un doctor care sa-ti spun cum poti rezolva problema si ce ar trebui sa porti!

| Eudaimonia a răspuns:

Daca zici despre aparatul dentar de care cred eu adica cel cu brenketz...se poarta si ziua si noaprea nu se poate da jos deoarece el e lipit intr'un fel pe dinti adica doar alece steluze sa le zic asa sunt lipite si iti schimba sarma si elasticele, dar acele raman... funza.smug|

| AAALEXAAANDRUUUUU a răspuns:

Eu n-am purtat dar am prieteni care au purtat! Nu da rezultat sa il porti doar noaptea. si daca il porti doar atunci o sa il ti mai mult timp! nu trebuie sa te jenezi d asa ceva. e doar diferit!

| Rakanishuu explică (pentru AAALEXAAANDRUUUUU):

Da frate, daca n-ar exista tarani care sa rada si sa ma faca sa ma simt prost poate ca l-as purta si ziua. Cea mai buna prietena poarta si mereu se gaseste cineva care sa rada. oh go on Deci mai bine il tin pe timpul noptii. Nu ma intereseaza cati ani doar sa fiewinking