|

Din ce cauza poti urina cu sange?

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă ai observat firişoare roşii de sânge în urină, este cazul să te alarmezi. Poate fi vorba despre o infecţie urinară, însă alteori este simptomul unor boli mai grave, precum cancerul.

Prezenţa sângelui în urină este un simptom pe care medicii îl numesc hematurie. Sângele poate fi văzut cu ochiul liber, alteori se detectează numai la microscop. În ambele cazuri, hematuria arată existenţa unei afecţiuni la nivelul aparatului genito-urinar (rinichi, vezică, uretere, uretră, prostată). Alteori, e posibil ca acest simptom să apară în diabetul zaharat, bolile autoimune sau cele hematologice, dar şi în urma administrării unor medicamente.

Infecţiile urinare

Produse de diverse microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, infecţiile urinare antrenează o inflamaţie sau o iritaţie a peretelui vezicii, care poate produce sângerare.

Pietrele la rinichi

Depozitele minerale formate la nivelul rinichilor, aşa-numitele pietre, cauzează dureri foarte puternice de spate. Calculii care au un diametru sub 4 mm se pot elimina singuri. Însă cei mai mari dau dureri insuportabile, deoarece peretele ureterului va încerca să împingă piatra în vezica urinară. Aceste dureri pot fi însoţite de sângerare în urină, pentru că pietrele lezează mucoasa căilor urinare.

Mărirea în volum a prostatei

Hiperplazia benignă de prostată apare frecvent la bărbaţii cu vârste de peste 50 de ani. Sângele în urină, apărut din cauza leziunilor la nivelul tractului urinar, este asociat cu tulburări de micţiune precum jet urinar slab şi cu urinare întreruptă sau incompletă. Dacă nu este tratat, adenomul de prostată poate duce la complicaţii (retenţie de urină, infecţii urinare, litiază renală, insuficienţă renală).

Bolile renale

Sângele în urină poate fi şi simptomul unor boli inflamatorii renale, precum glomerulonefrita, care afectează capacitatea rinichilor de filtrare şi de eliminare a reziduurilor toxice...2005 - 4749 + Vezi răspunsul întreg

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa ai un vas lezat in vezica. Mergi la un medic. Daca jetul de urina era slab in ultimul timp, ar putea fi o excrescenta (benigna) in vezica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauzele hematuriei:

Infectiile tractului urinar (ITU) – sunt mai frecvente la femei, desi pot surveni si la barbati. Se caracterizeaza prin proliferarea bacteriilor in aparatul urinar. Simptomele includ mictiunile frecvente si imperioase, durere si arsuri in timpul urinarii si urina urat mirositoare. La unele persoane, in special la varstnici, singurul semn al bolii este hematuria microscopica. In schimb, la 30% din pacientii cu ITU prezenta sangelui in urina este vizibila cu ochiul liber (hematurie macroscopica).
Calculi renali – sarurile prezente in urina concentrata pot precipita, formand cristale pe peretii rinichilor sau a vezicii urinare. In timp, cristalele se transforma in calculi renali ("pietre la rinichi"). Acestia pot fi o cauza a hematuriei microscopice sau macroscopice.
Cresterea in volum a prostatei – este principala cauza a hematuriei macroscopice la barbatii peste 50 ani. Prostata (glanda sexuala accesorie masculina) este situata sub vezica urinara si inconjoara primii centimetri ai uretrei. Cresterea in volum a prostatei (numita si hiperplazia benigna a prostatei - HBP) este frecventa la barbatii peste 50 ani si duce la comprimarea uretrei, blocand partial fluxul urinar. Simptomele HBP constau in: dificultati la urinare, mictiuni imperioase si hematurie microscopica sau macroscopica. Inflamatia prostatei (prostatita) determina aparitia acelorasi semne si simptome.
Obstructiile cailor urinare – de exemplu, tumori, calculi renali, hiperplazia prostatica.
Traumatismele aparatului urinar – o leziune a rinichilor provocata de sporturile de contact sau de o lovitura puternica pot cauza hematuria macroscopica.
Exercitiile intense – cauzele care duc la aparitia hematuriei efectuarea de exercitii fizice intense nu sunt cunoscute, dar se crede ca este vorba de traumatismele vezicii urinare sau deshidratare. Alergatorii sunt cei mai afectati, desi toti sportivii pot observa prezenta sangelui in urina dupa un antrenament intens.
Unele medicamente –...2006 - 2114 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din cauzele enumerate mai sus ^^^

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Piatra sau nisip la rinichi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inseamna ca esti o fata dezvoltata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AndreeeexD):

Adica? Nu sunt in acea perioada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AndreeeexD):

Nu are nici o legatura laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează