anonim_4396
| Anonim întreabă:

După cât timp de la operație de apendicită poți face gimnastică?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O operație de acest fel, taie, deci secționează niște țesuturi. Ele se lipesc se resudează împreună printr-un țesut nou tânăr. Ca această sudură să fie la fel de tare ca țesutul inițial trebuie să se nască și să moară local câteva generații de celule. Cum celulele se regenerează și se înlocuiesc o dată la 20 de zile, cam într-o lună ești la a treia generație, deci celulele de acolo nu își mai reamintesc că acolo a fost o tăietură, deci cam după o lună.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Perioada de recuperare poate sa varieze in functie de modul in care a fost executata operatia si de marimea inciziei. Iti recomand sa verifici la doctorul care a facut operatia pentru a nu risca niste eventuale complicatii. Din experienta pe care am avut-o cu clientii mei care au trecut prin aceeasi operatie, 3 luni ar fi suficient pentru recuperare.

https://www.csid.ro/......a-12111989

| girada79 a răspuns (pentru RAY):

Vă mulțumesc. Mi-aș dori să mai merg la Centrul de Recuperare Felix că mă dor toate.

| RAY a răspuns (pentru girada79):

Sincer mai multe nu stiu, si informatia respectiva este copy paste, ti am vazut cazul pe Youtube

| girada79 a răspuns (pentru RAY):

Mulțumesc oricum.