| Tudor7654 a întrebat:

E adevarat ca daca iei medicamente pentru imunitate nu e bine sa bei alcool?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Da, este foarte adevarat!
Alcoolul si tutunul scad imunitatea.

| Tudor7654 explică (pentru Jassmina):

Pai si atunci inseamna ca ar trebui pentru totdeauna sa renunt? Ca zilnic se iau astea pentru imunitate nu?

| Jassmina a răspuns (pentru Tudor7654):

De ce ai lua medicamente pentru imunitate tot timpul?
Suplimentele care iti cresc imunitatea se iau temporar, pentru o raceala banala 1 luna, pentru ceva mai puternic 2-3 luni si numai in cazuri severe de pneumonii sau cancere samd se iau pe 6 luni sau chiar 12 luni.

| Jassmina a răspuns:

Alcoolul si tutunul oricum nu sunt sanatose.
Totusi 1 pahar de vin pe saptamana sau la o petrecere nu-ti afectaeza imunitatea, in special daca est f sanatos.
Tutunul in schimb iti degradeaza non stop imunitatea, fiindca deja este dovedit stiintiic ca "omoara" plamanii incet dar sigur, ducand mai devreme sau mai tarziu la cancerul pulmonar.

| Tudor7654 explică (pentru Jassmina):

Deci cand nu esti racit si de astea nu se ia nimic pentru imunitate?

| Jassmina a răspuns (pentru Tudor7654):

Pai, nu ai de ce, odata ce stii ac esti sanatos.

| Jassmina a răspuns:

Sistemul tau imunitar are nevoie de ajutor sumplimentar cand este bolnav ( sau dupa o boala, cand este epuizat).
Dar daca corpul tau este tanar si puternic, sistemul imunitar este si el puternic si elimina imediat boala, refacandu-se rapid.
Sunt oameni care trec prin raceala, gripa si chiar covid, fara sa simta mai nimic.
Aceia au un sistem imunitar foarte puternic si echilibrat, care lupta si elimina imediat infectia bacteriana sau virala, cu care a fost infectat.
Cand esti bolnav multa vreme, sau ai contactat o gripa ori covid si nu te mai vindeci, inseamna ca ai un sistem imunitar slab, care abia se taraste si incearca sa faca fata la infectia din corp, pana o elimina, dar daca tu ii dai un impuls cu vitamine, el rezolva infectia mai repede si-si revine la forma buna, sanatoasa.
Nu uita sa te hranesti sanatos cu mancare buna: multe fructe proaspete si legume, supe, ciorbe, carne de pasare, vita sau peste, ceaiuri de plante, si extrem de important: sa dormi orele de noapte ca si hormonii vitali creierului si organelor interne (serotonina si melatonina), sa se produca.

| LovedbyGrace a răspuns:

Da. Alcoolul nu se consumă cu medicamente în general vorbind.

| PsihologDanielBotezan a răspuns:

Bună! happy Da, este adevărat.winking Nu ai voie să consumi alcool pentru că stagnează efectul medicamentelor pentru a fii imun. Sănătate! Funda? big grin