| S3nor1ta a întrebat:

E normal să stai cu bebelușul 3 săptămâni apoi să te întorci la muncă? Cât timp e recomandat să stai cu bebelușul înainte să reiei munca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| oanateo a răspuns:

Concediul maternal are o durata de 126 de zile calendaristice, impartite astfel:

63 de zile pentru sarcina (concediu prenatal);
63 de zile pentru lauzie (concediu postnatal).
In cazul in care mama doreste sa redistribuie zilele intre cele doua perioade (concediu prenatal si concediu postnatal), se poate face acest lucru doar cu permisiunea medicului si cu conditia ca perioada concediului de lauzie sa nu fie mai mica de 42 de zile.

Parerea mea de mama este ca e putin cam repede, bebelusul are nevoie de caldura, dragostea si protectia mamei...el simte ca sta cu altcineva si nu cu mama. Depinde, daca mergi doar cateva ore si nu cu norma intreaga si apoi te intorci la bebelus cred ca te poti descurca, dar tine minte, bebe are nevoie de mama, se va simti mai tarziu cand creste.

| S3nor1ta explică (pentru oanateo):

Așa ziceam și eu că e cam repede.

6 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Atat cat permite legea. 2 ani.

| S3nor1ta explică (pentru Lioana):

Știam asta. Am vrut să spun din punct de vedere medical.

| Lioana a răspuns (pentru S3nor1ta):

Mie mi se pare putin 2 ani. Nici nu poti duce copilul la gradinita la vârsta aceea. Tot trebuie sa-l lasi cu altcineva. Ideal ar fi fost 3 ani. Si e bine ca mama sa alapteze copilul macar 6 luni daca are lapte. Cat mai mult cu atat mai bine pentru copil.

| Caro34 a răspuns:

Lasa munca, ai suficienta cu bebeul si bucura-te de acest timp ca nu-l mai ai de 10 ori. Munca te asteapta si va fi mereu de lucru! Bebeul are nevoie de laptic cat mai mult timp, de tine ca mama, de iubire, protectie, igiena etc. Ce graba ai de a te intoarce la lucru! Ai ales un bebe, atunci fa-l sa se simta mandru ca te are ca mama! Numai bine!

| S3nor1ta explică (pentru Caro34):

Nu eu sunt mămică, altcineva. Sunt de acord cu ce ai spus.