| chitaraclasica a întrebat:

Este adevarat mitul cu urechelnite ca sparg timpanul si nu mai auzi? As vrea sa stiu ce rau fac. Am gasit una pe pat mi-e tare frica de ele!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Nu e adevarat. In literatura medicala nu exista nici un caz cum ca o urechelnita ar fi intrat in urechea unui om si ar fi spart timpanul (parazitologia se ocupa cu sute de insecte dar nu si cu urechelnite). Aceste insecte se hranesc cu alte insecte, cadavre si plante. In dieta lor nu intra si creier uman invivobig grin.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Slabe sanse sa nimereasca, ele cauta sa-si gaseasca un loc. Daca se intampla vreodata sa ai vreo insecta in ureche o ineci cu ulei caldut pe care il picuri in ureche cu pipeta sau lingurita. Asta e ce am invatat eu cand eram mic, nu a fost cazul si sper sa nu-ti dau un sfat gresit.

| CARMENCITA a răspuns:

Si eu am gasit mai de mult.Vara trecuta am dat cu insecticid pe perete afara si nu am gasit.Am tot cautat cu ce solutie as putea sa dau.Eu noaptea imi pun vata in urechi de frica lor.Sa nu tii in camera unde dormi flori in ghivece, desi ele vin de afara.Mai e putin si vine iarna si scapam de ele.

Alte răspunsuri
| Alii a răspuns:

Asa zice si bunica mea si mie imi este frica de ele.
Nu iti sparge timpanul dar e posibil sa-ti provoace dureri ingrozitoare sau infectii.:*

| Raiden a răspuns:

Nu e mit, e cat se poate de real.

Alte răspunsuri
| anonimmmmm a răspuns:

Urechelnita daca intra in ureche isi face drum pana la creier, si imagineaza-ti ce se intimpla, sunt foarte periculoase, dar pana sa-ti sparga timpanul o simti tu ca se urca pe tine...si mie mi-e tare frica de ele.

| Miruna_7873 a răspuns:


La animale, daca nu este tratata eficient, poate sa fie fatala, deoarece cu timpul, urechelnita efectiv isi "roade" prin ureche un drum catre creierul animalului respectiv. La oameni, se poate trata prin diferite leacuri traditionale, dar poate sa fie si scoasa afara de doctorul ORL-ist, dar cu niste dureri extraordinar de mari, si cu potentialul risc al surzirii.

| Aanyaa a răspuns:

E adevarat pe naiba, astia care ati spus ca e adevarat mai documentati-va si voi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da e adevarat, nu mai auzi...
Pai da-le cu din ala de omorat insecte...

Alte răspunsuri
| ZuZu_2527 a răspuns:

Adevarul ii ca si eu vara trecuta nu stiu cum o ajuns dar stiu ca mi-o intrat ceva in ureche si stiu ca am scos-o cu mana cand am vazut ce era am facut urat de totcrying 1 saptamana tot asa am crezut ca inca o am acololaughing

| Anonimus_5819 a răspuns:

Am luat astazi un kg de piersici romanesti si, cand sa le spal, am sesizat ca tot ies urechelnite din punga. In samburele fiecarei piersici isi facuse casuta cate o urechelnita. Am regretat ca a trebuit sa le deranjez. Pentru prima data am gandit:
Ce vietati dragute trebuie sa fie aceste urechelnite, care prefera sa traiasca printre arome de struguri sau piersici!
Noi oamenii nu suntem "pusi" decat pe facut paguba si daunat naturii.(Omoram orice insecta fara sa ne pese ca simte si ea durere, omoram serpi fara sa ne intrebam daca sunt veninosi sau ne dauneaza...)
Eu am trait in copilarie la tara, unde aveam cortina de vita si era plin de urechelnite. Dar nu s-a intamplat niciodata in familia mea sa ne intre in urechi vreouna...

Alte răspunsuri