| Razvan500Raz500Razvan a întrebat:

Este ok sa iau cate o capsula de zinc in fiecare zi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este de loc ok.

| WhiteLife a răspuns:

Ia-l așa cum scrie pe prospect, in doza de acolo și pe perioada de timp recomandată. Nici excesul nu este bun. Daca nu mai ai prospectul, se găsește foarte ușor pe net.

| Zuzu1991 a răspuns:

Sigur, curand o sa devii Terminator
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Terminator

| mihaela000ela a răspuns:

Diagnosticarea deficitul de zinc din organism se face de catre medicul specialist prin:

test de sange - in cadrul acestui test va fi monitorizat zincul din sange pentru a obtine valorile corecte. Zincemia reprezinta nivelul de zinc din sange, iar valoarea normala se situeaza in jurul valorii de 1.25 mg/l.
test de urina - nivelul de zinc din organism poate fi verificat si printr-un test de urina.
De asemenea, medicul va trebui sa stie care este istoricul medical al dvs, dar si daca acesta urmeaza o dieta echilibrata si variata. Suplimentele alimentare pe baza de zinc trebuie recomandate doar de medic si numai in cazul in care exista o deficienta de zinc care ne poate influenta sanatatea.

| AndreiWRX a răspuns:

Teoretic, da, dar nu foarte mult. 10-20 mg maxim. Daca gasesti un supliment cu 50 mg acesta este recomandat sa fie luat doar in perioadele in care ai nevoie sa iti sustii sistemul imunitar (raceli, iarna in special).