| oceanoflove a întrebat:

Este posibil ca virusul coronavirus sa se transmita prin pachetele Aliexpress? Vreau raspunsuri sigure. Am citit cateva articole de pe net dar unele ziceau ca nu altele ca sunt sanse.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Domnul doctor Streinu Cercel a spus ca acest virus nu poate supravietui mai mult de 24 de ore in alte medii decat corpul oamenilor si al anumitor animale. Citeste si aici: http://bit.ly/2TXSLwj

| WhiteLife a răspuns:

Eu am citit că se transmite doar prin contact direct de la om la om. In orice caz, poți șterge ce ai cumpărat cu spirt, iar apoi te speli frumos pe mâini.

https://www.google.ro/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/ncna1121856

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Virusul poate sta incubat pana la 2 luni. Nu este nevoie sa intri in contact cu o persoana contaminată pentru a se transmite.
Poate chiar pachetul tau a fost manipulat de o asemenea persoana iar prin intrarea in contact cu produsul poti fi contaminat. Renunta la pachet pentru ca stiu ce vorbesc!

| Salontanul a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu da raspunsuri pe care nu le cunosti! Chiar nu stii ce vorbesti! Redau da la un specialist atast postului BBC: "De asemenea, virusul nu ar putea supraviețui mai mult de câteva ore pe suprafețe plastice sau din alte materiale, pe distanțe atât de lungi."
Documenteaza-te! https://bbc.in/2TZhMY2

| christall a răspuns:

Taie albalajul si arunca-l. Scoate ce e in interior si dezinfecteaza-l cu spirt. Apoi spala-te pe maini. Am avut si eu unul si asa am facut.

| oceanoflove explică (pentru christall):

De curand ai primit pachet?

| PsyhoChild a răspuns:

Sunt sanse

| AlleXuSS a răspuns:

Foarte posibil avand in vedere ca se raspandeste prin aer! cel mai sigur stai deoparte pana se rezolva treaba!

| Robeeert1 a răspuns:

Virusurile nu supraviețuiesc in afara gazdei mai mult de 7 zile. Virusul de gripă supraviețuiește pe obiecte doar 24h. Coronavirusul este asemănător cu gripa. Ținând cont că pachetul tău va sta săptămâni în șir in afara contactului uman șansele ca acest patogen să fie in coletul tău sunt zero. Dar dacă tot nu ești convins poți să-l mai lași câteva zile după ce ajunge la poștă și poți să dezinfectezi acasă conținutul cu niște alcool sanitar. Îți garantez totuși că dacă virusul a fost cumva printr-o șansă pe pachetul tău a murit demult pe drum.

| oceanoflove explică:

Mentionez ca am comandat o husa de laptop pe 20 decembrie. Sa inteleg ca nu mai e nevoie sa ma duc sa il ridic de la posta.

| oceanoflove explică:

Cam cand a inceput virusul sa-si produca efectele? Adica sunt sanse ca acesta sa nu se fi "nascut" atunci cand pachetul a fost trimis?